Mergi la conţinutul principal

"Top-ul firmelor brailene 2007"

Sala de Conferinte a Teatrului "Maria Filotti" va gazdui, joi, 30 octombrie, cea de a XV-a editie a Top-ului firmelor, eveniment organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila.
Manifestarea anuala organizata de Camera braileana are scopul de a evidentia rezultatele economice obtinute de firmele brailene si de a recunoaste meritele celor cu performante deosebite.
"Sintem onorati sa premiem elita firmelor brailene, cu performante deosebite, care demonstreaza potentialul economic al judetului nostru si care va genera, cu siguranta, competitori importanti si pentru editiile viitoare", ne-a declarat Ioan Chiriacescu, directorul executiv al institutiei.

Criterii de evaluare

Evaluarea nivelului de performanta si stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate si grupe de marime a firmelor, se realizeaza pentru anul financiar 2007, prin prelucrarea electronica a datelor, in baza unei metodologii unitare a Camerelor de Comert judetene si a Camerei de Comert a Romaniei. Chiriacescu a precizat ca noutatea aparuta in acest an in metodologie "o reprezinta eliminarea conditiei privind nivelul ratei profitului. Daca anul trecut era stabilit intervalul admis in Top de 1% - 100% pentru rata profitului, acum s-a eliminat acest interval, acceptindu-se firme cu profit, indiferent de marimea ratei profitului".
In metodologie sint prevazute 6 domenii mari de activitate, respectiv "Cercetare-Dezvoltare si High-Tech", "Industrie", "Agricultura, Pescuit, Piscicultura", "Constructii", "Servicii", "Comert, Export, Turism". Impartirea domeniilor pe grupe de activitate se realizeaza in baza codului CAEN al obiectului principal de activitate, declarat pe propria raspundere a firmelor in situatiile financiare pentru anul 2007.
Clasamentul contine cite 10 firme pentru fiecare domeniu, grupa de activitate si clasa de marime a intreprinderilor.

Conditii de participare

Sint admise sa participe la Top entitatile care sint comercianti, conform legii, au realizat profit din exploatare, nu au datorii la bugetul de stat si au cel putin un salariat, conform bilantului depus pentru anul 2007. Sint excluse din Top grupurile de interes economic (GIE).
Clasificarea intreprinderilor pe clase de marime se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii nr.346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu completarile si modificarile ulterioare. Pentru IMM-uri (firmele cu pina la 249 salariati), depasirea unuia dintre criteriile de incadrare determina trecerea firmei in clasa urmatoare de clasificare. Pentru domeniul Constructii, incadrarea pe clase de marime se realizeaza in functie de numarul de salariati.
Indicatorii financiari utilizati sint cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare si eficienta utilizarii capitalului angajat.
Datele economice au fost preluate de la Directia Finantelor Publice, datele de ordin legal ale firmelor sint furnizate de catre Oficiul Registrului Comertului, iar veniturile din export sint puse la dispozitie de catre Autoritatea Nationala a Vamilor, in baza declaratiilor vamale ale firmelor in anul 2007.
Din totalul de 11.363 agenti economici braileni inregristrati in 2007 la Registrul Comertului Braila, 8.028 au desfasurat activitate in 2007 si 614 firme au indeplinit conditiile si criteriile utilizate inTop pe primele 10 locuri. In ceea ce priveste podiumul topului, pe acesta urca 267 de firme, dintre care 48 sint firme membre ale Camerei brailene.
"Prezenta constanta pe primele 3 locuri ale Top-ului in ultimii trei ani, respectiv cinci ani, este recompensata si in acest an prin Distinctii de Excelenta si Trofee de Excelenta. Aceasta performanta a fost atinsa de 53 de firme pentru Distinctii si 25 pentru Trofee", a precizat Ioan Chiriacescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu