Mergi la conţinutul principal

Top pericole pentru sănătate vara

Sezonul estival este o perioada excelentă pentru a petrece timp în aer liber, la munte sau la mare. Însă, anumite obiceiuri şi activităţi pot duce la diverse probleme de sănătate. În consecinţă, este important să va protejaţi şi să ţineţi departe orice pericol care v-ar putea strică voia bună şi vacanţă.

 

Va sfătuim să ţineţi cont de câteva sfaturi, întrucât pericolele pe timp de vara sunt mai frecvente, comparativ cu alte anotimpuri. Dacă, însă, va luaţi măsuri de precauţie, va puteţi bucură de soare şi vacanţă, fără a fi îngrijoraţi de consecinţe. În cazul în care plecaţi în vacanţă în străinătate, nu uitaţi să va faceţi asigurare medicală şi să va luaţi trusa cu medicamentele de baza, în caz de febra, înţepături de insecte, dureri, dar şi antibiotice cu spectru larg de acţiune. Iată care sunt principalele pericole pentru sănătate pe timp de vara.

 

Cancerul de piele

 

Melanomul sau cancerul de piele este una dintre cele mai frecvente forme de cancer. Peste un milion de persoane sunt diagnosticate cu acest tip de cancer în fiecare an. Dacă este depistat în stadiul incipient, cancerul de piele poate fi tratat cu uşurinţă. Factorii de risc pentru cancerul de piele includ:

 

Statul prelungit la soare fără a folosi creme fotoprotectoare şi/sau arsurile solare

Pielea, părul şi ochii deschişi la culoare

Prezenţa unui membru al familiei care are sau a avut cancer de piele

Vârstă peste 50 de ani

 

Pentru a preveni melanomul, este important să va testaţi periodic, să discutaţi cu medicul dermatolog în legătură cu modificarea formei, culorii şi dimensiunii aluniţelor. De asemenea, trebuie să folosiţi crema cu factor de protecţie şi să evitaţi expunerea la soare în zilele şi orele fierbinţi.

 

Insolaţia

 

Este o problema medicală serioasă, ce poate pune în pericol viaţă. În caz de insolaţie, temperatura întregului corp creşte. Asemenea febrei, temperatura crescută din insolaţie poate duce la leziuni permanente. Unele semne de insolaţie includ:

 

Confuzie

Respiraţii scurte şi rapide

Creşterea pulsului

 

Dacă observaţi aceste semne, trebuie să sunaţi imediat la ambulanţă. Insolaţia este o urgenţă medicală şi trebuie luate măsuri cât mai repede. Această poate fi prevenită cu uşurinţă prin evitarea expunerii la soare timp îndelungat, mai ales în intervalul 12:00-17:00, şi protejarea capului cu pălării sau şepci. În plus, hidrataţi-va corespunzător – beţi minimum doi-trei litri de apă pe zi. Mai multe informaţii pe FarmaciaTa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro