Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tony Blair incepe remanierea guvernului britanic

Premierul britanic Tony Blair a inceput, vineri, remanierea Cabinetului sau, dupa pierderile de proportii suferite de Partidul Laburist la alegerile locale, iar masura a fost confirmata de adjunctul acestuia, John Prescott, la finalul unei intrevederi la resedinta premierului, relateaza Sky News.
Blair urmeaza sa faca modificari de amploare in componenta Executivului, pina vineri dupa-amiaza, printre cei vizati fiind si Prescott, caruia ii vor fi retrase, cel mai probabil, unele dintre prerogative, dupa dezvaluirea in presa a legaturii extraconjugale pe care acesta a avut-o cu secretara sa, Tracey Temple.
Prestatia laburistilor la alegerile locale de joi a fost cea mai slaba de la venirea lor la putere, rezultatele preliminare aratind ca acestia au pierdut peste 250 de locuri in consiliile locale din Anglia, precum si controlul a mai mult de 12 primarii.
In tabara opusa, conservatorii anticipeaza cistigarea a peste 40 la suta din voturi si a mai mult de 200 de functii administrative, desi au inregistrat rezultate slabe in orasele din nordul tarii. Pina la aceasta ora, conservatorii si-au adjudecat 64 de consilii locale, laburistii 23, democratii liberali 12, restul de 53 revenind altor partide.
Remanierea Cabinetului britanic este menita sa relanseze initiativa politica, insa membri laburisti tot mai influenti ii cer lui Blair sa cedeze scaunul de premier ministrului de Finante, Gordon Brown.
Aproximativ 23 milioane de alegatori din Anglia au fost asteptati joi la urne pentru desemnarea celor 4.360 de consilieri locali, dintre care 32 pentru capitala. Politia a supravegheat unele centre de votare din Londra pentru a preveni fraudarea alegerilor.
Rata de participare la vot a fost cu putin mai ridicata decit la alegerile locale precedente.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii