Tinerii au salvat onoarea Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tinerii au salvat onoarea Brăilei

* voluntarii au umplut 1.800 de saci cu gunoaiele aruncate de brăilenii fără bun simţ

Acţiunea "Let's do it, Romania" a fost un semi-succes la Brăila, unde doar circa 900 de voluntari au participat la strângerea deşeurilor din zonele din împrejurimile municipiului, frecventate de amatorii de ieşiri la iarbă verde - cum ar fi pădurea Stejaru sau vecinătatea Lacului Sărat -, precum şi din zonele limitrofe ale mai multor comune din judeţ. În alte oraşe, mii de persoane au participat la această campanie. În Brăila n-au fost nici o mie, însă voluntarii care s-au înscris au făcut treabă bună, reuşind să umple 1.800 de saci cu gunoaiele aruncate de brăilenii care nu înţeleg să respecte mediul înconjurător. Neglijenţa şi lipsa de educaţie a acestora a fost compensată, sâmbătă, 25 septembrie, de cei care s-au raliat acţiunii organizate ONG-ul "Eco Asist". Este cea mai mare campanie de voluntariat iniţiată în ultimii 20 de ani în România. Organizatorii estimează că, la nivel naţional, au participat la această acţiune de ecologizare peste 200.000 de persoane. Datorită acestora, ţara va fi mai curată preţ de câteva zile, până când românii "de bine" vor reîncepe să o murdărească cu gunoaie aruncate fără discernământ.

După cum ne-a informat Oana Poenaru, reprezentantul "Eco Asist" pentru Brăila, dintre cei 900 de voluntari înscrişi în judeţul nostru, circa 600 au fost elevi. În afară de copiii şi adolescenţii care au venit benevol la muncă, însoţiţi de cadre didactice, în municipiu au mai participat la acţiune câteva sute de adulţi, în marea lor majoritate reprezentanţi ai unor organizaţii ecologiste. Au fost prezenţi şi angajaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu Brăila şi ai Jandarmeriei Brăila. Şi dintre deţinuţi s-au găsit câteva zeci de voluntari. În rest, au mai fost câţiva profesori ieşiţi la pensie, dar şi câţiva tineri oameni de afaceri, care au ecologizat, pe propria cheltuială, zona fostului poligon auto de lângă şoseaua de centură.

Pe lângă municipiu, la campanie au mai participat comunele Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Şuţeşti, Gemenele, Scorţaru Nou, Măxineni. Din păcate, în mediul rural s-au mobilizat doar cadrele didactice şi elevii. Doar la Gemenele şi Movila Miresii au mai pus umărul la strângerea gunoaielor câţiva asistaţi social trimişi la treabă de primăriile localităţilor respective.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro