Mergi la conţinutul principal

Tinerii aflaţi în dificultate, sprijiniţi pentru a găsi un loc de muncă

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj angajatorilor care încadrează în muncă tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 ani, în condiţiile unui contract de solidaritate, o sumă lunară reprezentând salariul de bază stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Aceasta sumă lunară se acordă până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 ani. Durata contractului de solidaritate este de minim 1 an şi maxim 2 ani.

În primele 10 luni ale anului, la nivelul AJOFM Brăila au fost încheiate 26 contracte de solidaritate şi au fost angajaţi, în condiţiile unui contract de solidaritate, 8 tineri aflaţi în dificultate şi confruntaţi cu riscul excluderii profesionale.

"Readucem în atenţia tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 ani, aflaţi în dificultate şi confruntaţi cu riscul excluderii profesionale, care doresc să obţină sprijin pentru a ocupa un loc de muncă, faptul că pot beneficia de acompaniament social, conform Legii nr.116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale", a declarat Simona Adriana Cîrligea, director executiv al AJOFM Brăila. Au prioritate pentru a încheia contracte de solidaritate cu agenţia următoarele categorii: tineri proveniţi din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului din cadrul serviciilor publice specializate şi al organismelor private autorizate în domeniul protecţiei copiilor; tineri singuri cu copii în întreţinere; tineri familişti cu sau fără copii în întreţinere; tineri familişti care au executat pedepse privative de libertate; alte categorii de tineri aflaţi în dificultate.

În cadrul contractului de solidaritate încheiat între tinerii brăileni şi AJOFM, în condiţiile Legii nr.116/2003, agenţia asigură servicii de consiliere profesională şi mediere, identifică şi plasează beneficiarul pe un loc de muncă corespunzător, iar beneficiarul (tânărul cu vârsta cuprinsă între 16-25 ani) participă la serviciile de consiliere profesională şi mediere oferite de agenţie şi acceptă oferta de loc de muncă a agenţiei.

Tinerii care fac parte din categoriile mai sus-menţionate, precum şi angajatorii care doresc să încadreze în muncă tineri în condiţiile acestei legi se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanţilor, nr.603-605, biroul nr.3.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro