Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teste negative la porcii din Indonezia suspectati de gripa aviara

Noi teste efectuate la mai multi porci din insula indoneziana Sumatra suspectati de gripa aviara au aratat ca acestia nu sint infectati cu virusul H5 N1, a declarat, vineri, un oficial guvernamental citat de Reuters.
Infectarea cu H5N1 a fost confirmata in cazul a cinci persoane in Sumatra, existind temerea ca virusul a inceput sa se transmita de la om la om.
"Testele de reconfirmare efectuate de institutul de cercetari veterionare Bogor sint negative", a declarat directorul pentru sanatate veterinara din Ministerul de Agricultura, Syamsul Bahri.
Porcii fusesera anterior supusi unor teste pentru H5N1 ale caror rezultate au fost pozitive. Daca ar fi fost confirmate, rezultatele ar fi fost extrem de ingrijoratoare, porcii constituind mediul propice in care virusurile gripei aviare si umane pot face transfer de gene, rezultind, astfel, un genotip care poate infesta oamenii si poate fi contagios.
Cel putin 30 de persoane au murit din cauza gripei aviare, in Indonezia, mai mult de jumatate dintre ele decedind anul acesta.
Boala a facut 115 victime in toata lumea de la reizbucnirea sa, in 2003, majoritatea cazurilor fiind inregistrate in sud-estul Asiei. Aproape toate victimele au contractat boala de la pasari.
Virusul H5N1 este endemic pe aproape intreaga suprafata a Indoneziei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii