Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Testari standardizate la nivel mondial pentru elevii de liceu

In luna martie, un esantion de 5.000 de elevi din intreaga tara, cu virste intre 15 si 16 ani, va participa la o testare standardizata la stiintele naturii. Intrebarile adresate elevilor vor fi din disciplinele fizica, biologie, chimie. Testarea este organizata de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare - Programul international pentru evaluarea elevilor (OECD - PISA). Cei 5.000 de elevi vor fi selectati aleatoriu din baza de date pusa la dispozitie de Ministerul Educatiei si Cercetarii din 195 de unitati scolare.
Din dorinta de a familiariza un numar cit mai mare de elevi si profesori cu aceasta modalitate de testare, Ministerul Educatiei, prin proiectul pentru invatamintul rural si cu sprijinul Serviciului National de Evaluare si Examinare a elaborat si tiparit o brosura de teste dupa modelul PISA, in 15.000 de exemplare, care vor fi distribuite elevilor si cadrelor didactice prin intermediul Inspectoratului Scolar in scolile unde invata elevi de 15 si 16 ani.
Aceste brosuri si celelalte informatii utile despre programul PISA sint publice pe site-ul "www.edu.ro/pisa", astfel incit ele pot fi preluate si multiplicate in scoli de toti cei care doresc. Romania participa la aceste testari internationale inca din anul 2000, insa pina acum nu a reusit sa se situeze in fruntea clasamentului. Aceste testari nu vizeaza cantitatea de informatie pe care o au elevii, ci cum stiu ei sa aplice informatiile detinute, iar din acest punct de vedere Romania nu a excelat pina acum. Mai mult, este prima data cind profesorii vor avea la indemina asemenea teste. Alaturi de Romania mai participa elevi din alte 58 de tari.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii