Mergi la conţinutul principal

Terenul unitatii militare de la "Caporalul Musat" va fi preluat de municipalitate

In debutul vizitei sale la Braila, prilejuita de inminarea drapelului de lupta Batalionului 285 Artilerie "Vlaicu Voda", ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a avut o intilnire de circa 30 de minute cu prefectul Mihaela Marcu si primarul Constantin Cibu, in biroul acestuia din urma. Subiectul adus in discutie s-a axat pe oportunitatea transferului in proprietatea municipalitatii a unor terenuri care apartin unor unitati militare dezafectate. Edilul-sef a precizat, in acest context, ca, la nivelul municipiului, ar putea fi recuperate astfel circa 70 de hectare pe care s-ar putea construi obiective de interes comunitar, precum blocuri de locuinte si complexe comerciale. Cibu nu s-a limitat doar la vorbe, ci i-a prezentat ministrului si in format digital tridimensional citeva proiecte pe care le are pentru suprafetele respective.
"Am avut o discutie cu domnul ministru Melescanu pe marginea unei solicitari mai vechi a noastre de a obtine terenul unei cazarme parasite. Subliniez faptul ca in Braila armata detine peste 70 de hectare intravilan, iar ceea ce cerem noi pentru punerea in opera a unor proiecte deosebite reprezinta numai 10 hectare. Speram ca aceasta actiune demarata cu un an de zile sa se finalizeze in acest an, astfel incit Primaria sa intre in posesia terenului si imediat dupa aceea, CLM va decide care dintre proiectele pe care le avem intocmite va fi cel pus in practica".
Ministrul a fost condus apoi chiar la unitatea militara vizata, situata pe Calea Calarasi, la statuia Caporalului Musat. Dupa ce si-a facut o idee despre ce este vorba, Melescanu a declarat ca terenul ofera, intr-adevar, posibilitati deosebite pentru o zona rezidentiala moderna. "Sint adeptul unor astfel de transferuri de terenuri, dar chiar am discutat cu domnul primar despre acest lucru si despre un posibil protocol care sa fie incheiat intre Ministerul Apararii si Primarie. Sper ca, intr-o perioada foarte scurta de timp, sa facem sa se realizeze acest proiect", a spus ministrul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro