Mergi la conţinutul principal

Terasele estivale vor începe să funcţioneze abia la toamnă

Terasele în aer liber nu au avut un start de sezon prea reuşit în această vară. De fapt, multe nici nu prea au reuşit să ia startul, deşi suntem deja la jumătatea lunii iulie. În zonele tradiţionale - Grădina Mare şi faleza Dunării - încă nu se poate vorbi despre o activitate a teraselor în aer liber. Situaţia este cauzată de procedurile birocratice destul de greoaie, care au fost întârziate şi de perioada alegerilor locale. Aceste aspecte au făcut ca abia în data de 4 iulie să fie scoase la licitaţie locaţiile de pe domeniul public, respectiv una în Grădina Mare şi 12 pe faleză. Dintre acestea, au fost adjudecate doar cea din Grădina Mare şi alte două de pe faleză. Restul locaţiilor fie nu au prezentat interesul investitorilor şi nimeni nu a licitat pentru ele, fie nu au putut fi adjudecate deoarece firmele care au dorit să le închirieze nu au avut dosarul de licitare complet, ne-a infomat viceprimarul Alexandru Jantea, cel care s-a ocupat de această procedură. În consecinţă, locaţiile rămase neocupate vor fi scoase din nou la licitaţie, în termen de 30 de zile de la procedura precedentă, deci tocmai pe 4 august.
În Grădina Mare, firma care a adjudecat un amplasament de 60 metri pătraţi încă nu îşi montase, până ieri, nicio masă. Pe faleză, au fost câştigate, la licitaţia din 4 iulie, un amplasament de 50 mp şi unul de 25 mp. Doar unul dintre acestea a fost ocupat deocamdată. Este vorba despre o terasă situată în imediata apropiere a fostului ştrand pentru copii. În fapt, aceasta funcţionează de la începutul verii, chiar dacă, oficial, şi-a câştigat dreptul de a ocupa spaţiul respectiv abia în urmă cu câteva zile. După cum ne-au explicat reprezentanţii Primăriei, firma respectivă şi-a început activitatea de la începutul lunii iunie, în baza unei dispoziţii de primar. Acea autorizaţie provizorie era valabilă, însă, doar până pe 10 iunie. Fără a se împiedica de acest amănunt, patronii terasei au continuat să vândă mici şi bere în continuare, până când s-a organizat licitaţia şi au intrat în legalitate. Ieri, terasa respectivă a fost vizitată de o echipă de control a Poliţiei Locale, care a constatat că în prezent funcţionează în mod legal, deoarece a participat la licitaţie şi a câştigat dreptul de a folosi acea porţiune de trotuar. Despre perioada dinainte de lictaţie, când a ocupat domeniul public fără a avea autorizaţie legală, nu a mai întrebat nimeni nimic... Nici de faptul că terasa în cauză foloseşte un grătar pentru mici fără coş de dirijare a fumului la înălţime, încălcând astfel regulamentul de funcţionare al teraselor estivale, nu s-a legat până acum nicio autoritate locală. Totuşi, în urma controlului făcut ieri de Poliţia Locală, se pare că se va ţine cont şi de acest aspect. "Noi am constatat faptul că firma în cauză a participat la o licitaţie în urma căreia a încheiat un contract cu Primăria. Mâine (azi n.n.) am invitat reprezentantul legal al firmei la sediul nostru pentru a ne prezenta contractul respectiv. Dacă sunt stipulate prevederi clare legate de modul de construire a grătarului pentru mici, iar aceste prevederi nu au fost respectate, vom lua măsurile care se impun", ne-a informat Poliţia Locală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro