Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tenismenul brailean Sebastian Ionescu este liderul echipei europene ITF

Cel mai valoros tenismen brailean al momentului, Sebastian Ionescu, a reusit sa-si indeplineasca obiectivul propus pentru luna martie, accederea in echipa ITF, la categoria de virsta 14 ani si nu oricum, ci cu o clasare pe prima pozitie.
Dupa ce a cistigat primul turneu, care s-a desfasurat in perioada 8-14 martie, in Estonia, la Talin, atit la simplu, cit si la dublu, reprezentantului clubului TC Venus ii mai erau necesare doar doua victorii pentru a se califica intre primii patru tenismeni in clasamentul general.
Sebastian Ionescu a avut din nou o evolutie excelenta si in cel de-al doilea turneu, desfasurat in aceeasi localitate si a ajuns in finala, unde a cedat insa, dupa ce a condus cu 1-0 la seturi.
Aceasta noua performanta i-a permis sa ocupe primul loc in clasamentul general si sa fie astfel liderul echipei de patru sportivi care vor participa la cinci turnee in Europa.
Revenit la Braila marti, la ora 18,00, tinarul performer a declarat pentru cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei": "Va dati seama ca m-am bucurat enorm si chiar pot sa spun ca imi venea tot timpul sa sar in sus de bucurie pentru aceasta realizare a mea. Au fost meciuri foarte grele si probabil ca a fost solicitant faptul ca am participat atit la simplu, cit si la dublu in primul turneu. In prima finala am cistigat lejer in fata jucatorului sirb, 6-2, 6-1, in schimb in a doua finala m-am simtit un pic obosit si am pierdut cu 2-1 insa oricum sint foarte multumit de rezultatele obtinute la Talin".
La fel de bucuros era si antrenorul Gheorghe Goleanu, cel care l-a asteptat la aeroport si l-a insotit in drumul spre Braila: "Rezultatul obtinut de Sebastian este foarte bun si reprezinta un succes nu numai pentru clubul nostru, ci si pentru tenisul romanesc. Aceasta performanta ii va permite sa mearga la turnee puternice pe continent, dar si la Campionatul European".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii