Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"In temnita am fost si ati venit la Mine"

Duminica, 26 februarie (Duminica Infricosatoarei Judecati), la initiativa Prea Sfintitului Casian, episcopul Dunarii de Jos, a avut loc, la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti o actiune ce a avut ca scop cercetarea duhovniceasca a celor aflati in detentie. Dupa cum a afirmat preotul capelan Sorin Plesca, temeiul acestei actiuni se gaseste in textul scripturistic "in temnita am fost si ati venit la Mine (Matei 25: 31-46).
Dupa oficierea Sfintei Liturghii, la capela, patru preoti parohi din Tichilesti si din Chiscani (Gabriel Pelin, Narcis - Gabriel Boabes, Valentin Hanganu si Dumitru Bloju), insotiti de preotul capelan si de psihologul unitatii, Sita Popa, au vizitat la camerele de detentie pe cei inchisi, purtind cu acestia discutii. Cei patru preoti au adus pentru minorii si tinerii aflati in detentie daruri, oferite atit de Episcopia Dunarii de Jos, cit si de enoriasii din propriile parohii. Astfel, minorii si tinerii au primit sacouri, pantaloni si camasi, toate noi. De asemenea, preotii le-au mai oferit calendare crestin-ortodoxe, numere din revista "Calauza ortodoxa", iconite, carti de rugaciuni, pixuri, creioane, plicuri si coli de scris.
La sala de mese, preotii au binecuvintat mincarea, asezamintul si pe tinerii aflati in penitenciar.
"Am realizat aceasta actiune, plecind de la cuvintele Mintuitorului "In temnita am fost si ati venit la Mine", in dorinta de a-i determina sa constientizeze gravitatea faptelor savirsite si sa puna bun inceput vietii, avindu-l calauza pe Hristos" a accentuat preotul Gabriel Pelin semnificatia acestui verset biblic.
"Daca ne supunem in aceasta viata regulilor sociale, fiecare dintre noi, la un anumit moment dat al vietii, va trebui sa dea socoteala in fata Dreptului Judecator, o Judecata la care nu exista partinire. Inaintea Lui, sintem toti egali. Sa facem aducere aminte de pilda oii celei pierdute. Ne aflam intr-o zi de duminica si, dupa ce am slujit credinciosilor (cele 99 de oi), am venit sa slujim si oii celei ratacite. Pentru ca mai mare bucurie se face in Cer pentru un pacatos care se mintuieste, decit pentru 99 de drepti. Scopul Bisericii nu este de a judeca, ci de a indrepta", a relatat preotul paroh Valentin Hanganu, despre semnificatia acestei zile de duminica si a actiunii initiate de Episcopie.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii