Mergi la conţinutul principal

Teatrul "Maria Filotti", la Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara

Teatrul "Maria Filotti" a fost selectionat din nou la Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara, cu spectacolul "Angajare de clown" de Matei Visniec, in regia lui Radu Nichifor. Anul acesta este a treia participare a spectacolului amintit la un festival. In aprilie a participat la festivalul Comediei Romanesti, iar in iunie a fost invitat la Festivalul de teatru "Atelier", aflat la editia a XIV-a, care s-a desfasurat la Baia Mare.
La Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara este tot a doua participare. In anul 2000, teatrul brailean a participat cu spectacolul "Mediterana", regizat de Catalina Buzoianu.
Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara, ce se desfasoara in perioada 16-24 septembrie, a debutat in 1980, fiind singura manifestare de gen care se ocupa In exclusivitate de dramaturgia romaneasca, valorificind fondului dramaturgiei nationale existente, Incurajind si lansind In circuitul teatral dramaturgia romaneasca originala, stimulind afirmarea tinerei generatii de dramaturgi.
Anul acesta, alaturi de Teatrul "Maria Filotti", au mai fost selectionate teatrele: Teatrul National Timisoara, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Cluj, Teatrul German de Stat Timisoara, Teatrul Bulandra, Karov Theater Israel, New Jersey Repertory Company, SUA - care a fost selectionat tot cu "Angajare de clown" a lui Visniec, si Teatrul Maghiar Cluj. Din acest an la festival s-a instituit si a doua sectiune, "Avangarda", la care aprticipa Teatrul Dramatic Galati cu spectacolul "Fuck you, Europa, de Nicoleta Esinencu, regia Alexandru Berceanu.
In spectacolul "Angajare de clown" joaca actorii Cornel Cimpoae, marius Manole si Alin Florea, scenografia este semnata de Adelina Pater, iar muzica ii apartine lui Cornel Cristei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro