Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tataru, singurul focar de gripa aviara din Romania inca activ

Astazi, prin Ordin al prefectului judetului, Nicolae Mitroi, totodata sef al Comandamentului Antiepizootic Judetean, ies din carantina doua din cele trei focare de gripa aviara inca active in judetul Braila. Este vorba de Ciresu si Dudesti unde, de astazi, sint ridicate toate restrictiile privind circulatia persoanelor si animalelor. "Am primit buletinele de analiza de la probele recoltate de la puii santinela, sint negative, asteptam ordinul prefectului pentru a ridica starea de carantina la Ciresu si Dudesti. La Tataru va mai dura citeva zile", a precizat Gicu Dragan, director adjunct al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila.
Vineri au fost introdusi puii santinela si in localitatea Tataru, iar daca starea lor de sanatate va evolua in bine, de duminica, restrictiile vor fi ridicate si in acest caz. Oricum, dupa ce ieri, Comandamentul Central Antiepizootic a Inchis si ultimul focar din judetul Ialomita, Albesti, Braila a ramas singurul judet in care mai exista gripa aviara.

Liber la vinatoare

De asemenea, conform Deciziei Comandamentului Antiepizootic Central, se ridica interdictiile referitoare la vinarea speciilor de mamifere In judetele Buzau, Calarasi si Ialomita.
Actiunile de vinatoare care se vor desfasura In judetele mentionate se vor realiza numai individual sau In grup restrins, In conformitate cu reglementarile legale In vigoare In domeniile cinegetic si sanitar veterinar, In prezenta unui medic veterinar Imputernicit, solicitat de organizatorii vanatori.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii