Mergi la conţinutul principal

Tarifele «Braicar» rămân neschimbate

Nicio schimbare pentru 2016 în ce priveşte tarifele practicate de operatorul public de transport: o călătorie cu "Braicar"-ul rămâne la 1,5 lei, în timp ce abonamentul pe toate liniile de autobuz sau de tramvai se menţine la 55 lei. Asta înseamnă că reducerea de TVA din anul acesta, de la 24% la 20%, rămâne în buzunarul operatorului de transport public local de călători. Singura modificare apare în cazul tarifului pentru abonamentul social acordat pensionarilor cu venituri reduse: valoarea luată în calcul pentru anul în curs este de 40 de lei, faţă de 38 lei cât a fost anul trecut. Asta, în contextul în care odată cu majorarea punctului de pensie cu 5%, circa 1.400 de beneficiari ai abonamentului social, cu pensii între 953 lei şi 1.000 lei, nu se vor mai încadra acum, după majorare, în categoria 100% subvenţionat de bugetul local. Aşa că acei 2 lei în plus la tariful abonamentului social ar urma să compenseze reducerea cu 1.400 a numărului de pensionari beneficiari. Cu alte cuvinte, majorarea tarifului la abonamentul social cu 2 lei este în favoarea "Braicar" căruia municipalitatea îi asigură în continuare venituri constante. Revenind la reducerea TVA, ce va face "Braicar" cu veniturile astfel obţinute? Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei, aprobat la finele lui ianuarie, în Consiliul Local Municipal, se va continua seria achiziţiilor de autobuze şi tramvaie pentru îmbunătăţirea parametrilor generali ai parcului de mijloace de transport şi creşterea calităţii serviciului de utilitate publică. Astfel, în BVC pe 2016, la capitolul program de investiţii, dotări şi surse de finanţare, se menţionează suma de 3,818 milioane lei, din care 2,8 milioane lei - alocări de la bugetul municipalităţii, ca acţionar majoritar al "Braicar", iar diferenţa de 1,018 milioane lei - surse proprii. Din aceşti bani se vor cumpăra în continuare autobuze şi tramvaie. "Vom continua seria achiziţiilor de mijloace de transport pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de utilitate publică", a dat asigurări directorul SC "Braicar", Cornel Săndulescu.
Per ansamblu, BVC al "Braicar" a luat în calcul, pentru acest an, venituri totale în cuantum de 20,666 milioane lei (în creştere cu 3,43% faţă de 2015), şi cheltuieli de 20,022 milioane lei (în creştere cu 3% faţă de anul trecut). Aşadar, compania şi-a programat pentru anul în curs un profit brut de 644.000 lei. Creşterea cheltuielilor vine, în principal, pe fondul majorărilor salariale promise salariaţilor, precum şi ca urmare a alinierii pragului de salarizare la nivelul impus al salariului minim brut pe ţară, care, începând din luna mai, va fi de 1.250 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro