Mergi la conţinutul principal

Tarabagiii dispusi sa plateasca impozite tocesc pragurile Primariei dupa autorizatii

Deficientele de comunicare dintre functionarii statului si contribuabili duce la situatia absurda ca micii comercianti dispusi sa plateasca taxe si impozite sa se simta ignorati si chiar tratati cu dispret. Si asta in contextul in care strazile sint pline cu tot felul de vinzatori ambulanti care refuza sa achite orice fel de impozit catre stat si pe care nimeni nu a reusit sa-i aduca spre legalitate. Pensionarul brailean Valeriu Pirvulescu si sotia sa isi suplimenteaza veniturile cu ajutorul unei tarabe la care vind produse pentru plaja; de la colaci de salvare pentru copii, pina la costume de baie pentru adulti. In ultimii sase ani, omul a ocupat cu taraba sa, vara de vara, un spatiu pe o alee din Statiunea Lacu Sarat si, de fiecare data, a avut grija sa obtina de la Primarie autorizatiile necesare. Ca sa nu fie probleme si sa poata iesi pe piata inca de pe 1 iunie, la debutul sezonului, anul acesta a inceput demersurile pentru primirea actelor inca din luna martie. Numai ca socoteala de acasa nu i s-a potrivit cu cea din tirg si nici acum, cind mai sint doar trei zile pina la deschiderea sezonului estival, nu a primit autorizatia de la Primarie. Mai mult, i s-ar fi spus ca mai are de asteptat inca o luna de acum incolo!
De ce s-a intimplat asa? Pirvulescu acuza atitudinea unor functionari care nu numai ca il poarta inutil pe drumuri dar au si inceput sa-i vorbeasca urit, plictisiti de insistentele sale. "Am depus prima cerere pentru autorizatie inca de pe 26 martie. Dupa aproape o luna am primit ca raspuns o instiintare, sa duc o noua cerere, dupa data de 15 mai. Desi nu mi-a explicat nimeni de ce trebuie sa fac asta, m-am conformat si am mai depus una, pe 14 mai. La citeva zile, am intrebat cind se rezolva iar o doamna functionar mi-a zis sa mai astept o saptamina si o sa mi se elibereze actele. A mai trecut o saptamina si, pentru ca tot nu am primit raspuns, am intrebat din nou ce se intimpla iar functionarul respectiv mi-a vorbit destul de urit, spunindu-mi sa nu mai insist atit. Pe urma mi-a transmis ca mai am de asteptat inca o luna. Pai cum vine asta?! Am inceput demersurile din martie, tocmai ca sa prind inceputul de sezon si acum, din cauza lor, sa pierd o luna din vara?! Nu mi se pare normal asa ceva, in conditiile in care eu nu vreau decit sa mi se dea autorizatie, sa achit taxele necesare si sa fiu lasat sa ma ocup de comertul stradal, asa cum fac de sase ani cu sotia mea, ca sa ne putem descurca, ca doar din pensie nu putem trai!", ne-a declarat Valeriu Pirvulescu.
Sesizarea acestuia a fost adusa la cunostinta viceprimarului Lucian Tilea care, dupa ce s-a interesat la Biroul Urbanism despre situatia cererilor facute de Pirvulescu, ne-a declarat ca la mijloc a fost o neintelegere si ca problema "este rezolvabila". "Ceea ce nu i s-a transmis, sau poate nu i s-a explicat indeajuns cetateanului respectiv este ca in practica Primariei exista o cutuma: cererile privind inchirierea spatiilor pentru tonete se primesc in a doua jumatate a lunii mai. Asta pentru a exista o privire de ansamblu, pentru organizarea spatiilor respective, atit din punct de vedere urbanistic dar si al ofertei de marfuri", a explicat Tilea. Viceprimarul a dat asigurari ca la mijloc nu ar fi nici un interes ocult privind "vadul comercial" al tarabei lui Pirvulescu spunind ca, daca a existat un schimb de replici mai acide intre el si functionarul din Primarie, s-a intimplat tocmai pentru a se lamuri problema aceasta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu