Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Talibanii pregatesc sute de atentatori pentru a ataca trupele britanice

Razayar Noorzai, liderul taliban al provinciei Helmand din Afganistan, a amenintat ca va trimite o armata de 600 de atacatori sinucigasi impotriva trupelor britanice care vor fi desfasurate in regiune in vara acestui an, relateaza The Sunday Telegraph, in editia electronica.
Mollahul Razayar Noorzai a declarat, intr-un interviu acordat in refugiul sau de la granita afgano-pakistaneza, ca "este o mare onoare" sa lupte impotriva trupelor britanice si ca, pentru aceasta, liderii talibani au recrutat, deja, sute de voluntari doritori sa devina martiri in operatiuni sinucigase.
"Ne bucuram ca (trupele britanice) vin la Helmand. Este atit o incercare, cit si o mare onoare pentru toti musulmanii. Vom avea ocazia sa ii ucidem", a spus Razayar, care are un picior amputat, fiind ranit in anii '80, in timpul luptelor impotriva armatei ruse.
"Am pregatit deja 600 de atacatori sinucigasi numai in Helmand si veti vedea ca aici va fi cimitirul" britanicilor, a adaugat el, precizind ca a fost fixata o recompensa de 2.000 de dolari pentru fiecare militar occidental capturat.
Amenintarile lui Razayar sporesc temerile referitoare la securitatea celor 3.000 de militari britanici care vor fi trimisi, in urmatoarele luni, sa lupte impotriva insurgentilor talibani si sa sprijine fortele afgane in combaterea traficului de droguri.
Voluntarii pentru operatiunile sinucigase au fost invatati cum sa maximizeze efectul atacurilor, a adaugat liderul talibanilor din provincia Helmand, precizind ca acestia au fost dotati, pe linga masini-capcana, cu veste explozive, care le permit atacatorilor sa se apropie mult mai mult de victimele lor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii