Mergi la conţinutul principal

Tăieri de arbori în Parcul Monument

* reprezentanții Primăriei spun că este vorba despre copaci cu probleme, care s-ar fi putut prăbuși în orice moment, precum și despre îndepărtarea trunchiurilor unor arbori deja doborâți de vânt * în locul acestora se vor planta atât și stejari cât și specii mai exotice, care să dea un plus de culoare aspectului învechit al parcului

 

 

 

Pe aleea centrală a Parcului Monument, în zona Spitalului Județean, spre cartierul Radu Negru, pot fi văzuți de câteva zile mai mulți arbori de mari dimensiuni doborâți la pământ, cu trunchiurile secționate. Unii brăileni se întreabă pe rețelele de socializare dacă aceștia au fost tăiați de Primărie sau dacă este vorba despre furturi de material lemnos, așa cum s-a mai întâmplat în ultima perioadă pe suprafața parcului. Reprezentanții Primăriei dau asigurări că nu este vorba despre tăieri ilegale ci despre o operațiune curentă de îndepărtare a unor copaci rupți de vânt și de extragere a unora atinși de boli, care reprezentau un pericol, deoarece s-ar fi putut prăbuși în orice moment. ”Sunt tăieri necesare, care se încadrează în operațiunile curente efectuate de serviciul nostru. Ca de obicei, masa lemnoasă va fi predată către Asistența Socială, pentru a fi repartizată către persoanele care se încadrează pentru ajutoare constând în lemne de foc. Urmează să fie scoase și cioatele, pentru a se planta alți arbori în locul celot tăiați”, ne-a informat Ligia Drăgan, directorul Serviciului ”Seroplant” din cadrul Primăriei Brăila. Aceasta ne-a mai declarat că, în general, vor fi replantați arbori în genul celor aflați pe aliniamentul existent, în principal stajari. Vor fi puse, totuși, pentru diversitate, și alte specii, cum ar fi magnoliile. ”Încercăm să dăm un aspect mai tânăr, mai colorat, să ieșim cumva din imaginea aceea ternă și învechită a parcului”, a precizat directorul Drăgan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro