Mergi la conţinutul principal
Camera de Comerţ Brăila continuă tradiţia

Târgul Naţional “AgriCultura”, ediţie jubiliară

• evenimentul expoziţional din parcarea Brăila Mall reuneşte peste 30 de expozanţi, firme locale dar şi din alte judeţe

 

Zeci de expozanţi, parteneri, autorităţi locale, parlamentari, şefi ai deconcentratelor brăilene, producători agricoli locali şi vizitatori au fost ieri prezenţi la deschiderea oficială a ediţiei cu numărul XX a evenimentului expoziţional cu tradiţie al Camerei de Comerţ Brăila, Târgul Naţional “AgriCultura”. Zona de parcare din complexul comercial Brăila Mall a fost astfel ocupată de zeci de utilaje agricole şi tehnologii de ultimă generaţie, fiind prezenţi acolo, ca expozanţi, cei mai importanţi producători, distribuitori şi importatori de maşini şi utilaje agricole, sisteme de irigaţii. Alături de ei au standuri în cadrul târgului şi producătorii de seminţe şi material săditor, precum şi cei din domeniul energiilor regenerabile. De asemenea, sunt prezenţi câţiva horticultori, dar şi dealerii de autoturisme şi maşini de teren, instituţii de învăţământ superior şi staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă, meşteri populari şi, nu în ultimul rând, bănci, societăţi de leasing şi asigurări. Cu alte cuvinte, ca şi la ediţiile precedente, evenimentul îşi propune să acopere toate zonele de interes ale exponenţilor acestei ramuri industriale cu pondere importantă în judeţul nostru. “Târgul Naţional AgriCultura a ajuns la ediţia cu numărul XX, iar în acest an organizarea s-a făcut în parteneriat cu Primăria municipiului şi Consiliul Judeţean Brăila, fapt ce spune foarte multe despre deschiderea factorului administrativ local privind încurajarea şi sprijinirea antreprenoriatului în sectorul agricol, sector care, potrivit datelor pe care le deţine Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Brăila, şi cu ajutorul cărora va fi întocmit Topul judeţean a firmelor locale, a cunoscut o dezvoltare şi prosperitate continuă în ultimii ani. Suntem o zonă preponderent agrară şi de aceea consider că organizarea unui astfel de târg care să aducă la un loc producători, dealeri, fermieri, alţi specialişti în domeniu, asociaţii agricole, finanţatori, este cât se poate de binevenită. Am încredere în noile metode de promovare a produselor şi serviciilor, dar consider că participarea la târguri şi expoziţii rămâne o oportunitate atât pentru expozanţi, cât şi pentru vizitatori”, a declarat preşedintele CCIA Brăila, Ştefan Fusea, în cuvântul de deschidere la evenimentul de ieri. De asemenea sursa citată a punctat că târgul rămâne, în opinia sa, o ocazie foarte bună pentru cunoaşterea noilor pieţe de desfacere şi a tendinţelor de dezvoltare, realizarea de schimburi de experienţă, cunoaşterea concurenţei şi verificarea competitivităţii, deschiderea unor noi căi de colaborare, stabilirea de contacte personal şi crearea de parteneriate.

La rândul lor, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, şi primarul municipiului, Marian Dragomir, au subliniat în speech-urile lor importanţa în economia judeţului a sectorului agricol. Ca o notă aparte, Dragomir a ţinut să lanseze invitaţia deschisă către oamenii de afaceri locali să vină să investească şi în partea de procesare a producţiei agricole brute obţinută la Brăila: „Primăria Brăila a identificat locaţii pe care le poate pune la dispoziţia oamenilor de afaceri interesaţi să investească pe parte de procesare, astfel încât nu doar să exportăm în formă brută producţia agricolă proprie, încurajând totodată crearea de noi locuri de muncă”.

Târgul este deschis până duminică inclusiv, iar pe perioada expoziţiei sunt programate şi spectacole folclorice susţinute de Şcoala Populară de Arte Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro