Mergi la conţinutul principal

Târgul din cortul amplasat în faţa Sălii Polivalente, dezaprobat de unii brăileni

• unii brăileni se întrebau, ieri, de ce este permisă funcţionarea acestui târg, în contextul în care pieţele din spaţii închise fuseseră suspendate • autorităţile locale au vrut iniţial să interzică târgul, dar s-au răzgândit după ce în Camera Deputaţilor s-a votat un amendament prin care s-a anulat decizia de închidere a pieţelor • pentru ca amendamentul să devină valabil, se aştepta publicarea lui în Monitorul Oficial

 

Târgul unor producători români de încălţăminte şi îmbrăcăminte, care poposeşte periodic în municipiul Brăila, va fi prezent din nou, de astăzi până duminică, 15 noiembrie, fiind amplasat, ca de obicei, în parcarea Sălii Polivalente. Cum se întâmplă de obicei, deschiderea târgului a fost anunţată printr-un mesaj audio difuzat prin intermediul unor boxe amplasate pe o maşină care a făcut ture pe principalele străzi ale oraşului. Ideea că se va deschide acest târg care urma să funcţioneze în incinta unui cort de mari dimensiuni, în contextul în care tocmai se pusese problema înterzicerii pieţelor din spaţii închise, nu i-a mulţumit pe toţi brăilenii. “Azi (ieri n.n.) circulă prin oraş maşina aia care anunţă prin megafon că se deschide un târg la Polivalentă. Dacă unele pieţe s-au închis, iar comercianţii nu mai au voie în Hala Mare, de ce mai deschide târgul ăsta?! E normal să vină vânzători din alte judeţe şi să îşi expună marfa în interiorul unui cort? Lor de ce le dă voie dacă pe cei din pieţe îi obligă să vândă doar în aer liber?”, se întreba retoric un brăilean, care ne-a contactat telefonic la redacţie pentru a-şi exprima dezaprobarea în legătură cu deschiderea respectivului târg.

Ieri după-amiază, când deja cortul din parcarea de la Sala Polivalentă era aproape instalat, un reprezentant al Primăriei ne-a spus că, iniţial, autorităţile locale au fost pe punctul de a respinge cererea firmei organizatoare a târgului, care solicita închirierea unui spaţiu de 100 metri pătraţi pentru instalarea cortului, în locaţia menţionată. Totuşi, după ce în Camera Deputaţilor a fost votat, ieri, un amendament la Ordonanţa de Guvern prin care se stabilise suspendarea activităţii în pieţele, târgurile şi halele din spaţii închise, în sensul că activitatea în spaţiile respective se va putea desfăşura în continuare, dar cu respectarea normelor de distanţare şi de protecţie sanitară, autorităţile locale au decis că târgul de la Polivalentă poate funcţiona în perioada solicitată de organizatori, 11 - 15 noiembrie. Concret, prin amendamentul propus de PSD a fost anulată măsura de închidere a pieţelor, măsură care a fost puternic contestată în ultimele zile. Ieri, înainte de închiderea ediţiei cotidianului nostru, se aştepta publicarea amendamentului în Monitorul Oficial, pentru ca acesta să poată fi pus în practică.

În contextul apariţiei respectivului amendament prin care se anula decizia de suspendare a activităţii în pieţele şi halele închise, l-am întrebat, ieri după-amiază, pe primarul Marian Dragomir dacă vor mai fi lăsate pe poziţie căsuţele de lemn amplasate lângă Hala Mare, în zona parcării dinspre strada 1 Decembrie 1918. “Deocamdată, căsuţele rămân acolo pentru a putea fi folosite de comercianţii care doresc acest lucru”, ne-a declarat edilul-şef. În perioada în care căsuţele de lemn vor fi amplasate în zonă, parcarea de lângă Hala Mare va fi închisă pentru şoferi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro