Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Suspectii arestati dupa atentatul din Moscova, implicati si in alte atacuri

Trei suspecti arestati in legatura cu atentatul cu bomba comis saptamina trecuta la Moscova au fost implicati si in comiterea altor opt atacuri similare, a anuntat, luni, seful politiei moscovite, citat de RIA Novosti.
Cei trei suspecti, intre care se afla doi studenti la chimie, au fost arestati dupa ce un dispozitiv exploziv a fost detonat in piata Cherkizovsky din nord-estul Moscovei, la 21 august, provocind decesul a 11 persoane si ranirea altor cel putin 49.
Comandantul serviciilor de politie, Vladimir Pronin, a declarat ca cei trei au mai fost implicati si in alte atentate. "Detinem probe conform carora au detonat cel putin opt bombe", a afirmat el, adaugind ca "din fericire nu au existat victime, insa mai multe persoane au fost ranite".
Suspectii au fost retinuti in ziua atacului si au fost acuzati de uciderea cu premeditare a doua sau mai multe persoane pe considerente etnice si de ura rasiala. Potrivit procurorilor, acestia au marturisit mai tirziu ca motivele lor au fost de natura rasiala.
Atitudinile rasiste, tot mai raspindite in ultimii ani in rindurile tineretului din Rusia, au determinat producerea unui numar tot mai mare de atacuri asupra cetatenilor straini de culoare. Organizatiile pentru protectia drepturilor omului si-au exprimat ingrijorarea fata de aceasta situatie, in timp ce politia si instantele continua sa trateze aceste cazuri drept huliganism si nu infractiuni cu motivatie rasiala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii