Mergi la conţinutul principal

Sursa durerii

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee.


Atunci când nu ești în pace, epuizat în urma conflictelor, nu căuta sursa problemei în afara ta. Răul ți-l poți face doar singur, chiar dacă nu îți dai seama cum.

Durerea nu ține de Dumnezeu, nici de semenii tăi, nici de ceva din afara ta.

Nu e voia lui Dumnezeu să suferi, pentru că Iubirea nu vrea altceva pentru tine decât ceea ce Își dorește pentru Sine.

Imaginează-ți, atunci, ce și-ar putea dori Dumnezeu pentru Sine, ca să înțelegi ce Și-ar dori pentru tine și ce ai putea să-ți dorești și tu.

Ce-ți dorește El, ți-a și dăruit, și nu-și ia vreodată darurile înapoi. Dar ține de tine să-I primești darurile Prezenței, Iubirii, Luminii și Păcii.

Invită-l în casa Ta și cere-I să rămână cu tine, pentru că nu te va refuza vreodată. Iar când casa ta devine Casa Lui, unde mai are loc durerea?

 

„Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi.

Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.

Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară.”

(Sfânta Evanghelie după Matei, XI, 28-30)

 

Și pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei.

Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui.

Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute.

Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești;

Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea.”

(Sfânta Evanghelie după Luca, X, 38-42)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro