Mergi la conţinutul principal

SuperCîțu

Este o vorbă din bătrâni care spune “Țara piere și baba se piaptănă”. Și actualul premier din tabăra PNL, de fapt din jumătatea PNL, confirmă zicala de mai sus, oferind gloatei o imagine publică de prost gust, lăsând astfel impresia că superpremierul României trăiește în lumea lui, departe de realitatea din teren. Când problemele acestei țări, membră a Uniunii Europene, sunt pe zi ce trece din ce în ce mai grave, mâna dreaptă a Președintelui nu are altceva mai bun de făcut decât să posteze pe internet un filmuleț în care apare în rol de Superman. Pe bune??? Inițial am zis că este o glumă proastă, o făcătură a adversarilor politici, dar nu, este chiar opera personajului implicat, mai exact Premierul României, Florin Cîțu! Îmi lăsase și înainte impresia că acest om trăiește în bula lui, ori ultima “joacă” a acestuia nu face altceva decât să-mi întărească ideea că omul Cîțu are o problemă serioasă. Din orice perspectivă ai privi situația, vorba lui Orban, este nevoie de ajutor specializat. Implicat deja într-un război personal la curtea PNL-ului, angajat în conflictul proaspăt creat cu ceilalți scandalagii, în speță USR-PLUS, Florin are timp, inspirație și se ține practic de copilării, pozând în Superman, personajul benzilor desenate care luptă împotriva răului, zboară, bate, cu scopul de a împărți dreptatea în stânga și în dreapta, cu aplauze cu tot.

Sincer, nu cunosc o altă persoană publică care să se fi dat în stambă precum domnul Cîțu. Ca premier, reprezinți, alături de președinte, imaginea țării și îmi pun întrebarea ce or fi crezut oare omologii din Europa, ba poate chiar orice cetățean de pe acest continent, despre omul care ține în mână frâiele unei țări. Vă puteți lesne imagina că prima impresie a fost una de circ sau, mai grav, a unui om cu ceva probleme de sănătate nedepistate. Legat de acest aspect, trebuie să ne amintim că același premier nu știa cât costă o pâine deoarece el nu consumă acest aliment, tot el ne flutura în față niște hârtii precum că în țara noastră economia duduie de se aude până la poli, tot el ne arunca în urechi precum că românii trăiesc, bine mersi, cu salarii de 3.000 de euro, afirmând toate acestea cu tărie, ca și cum România a devenit Raiul pe pâmânt. Toate aceste inepții sunt contrazise, însă, de realitate, o realitate de care superpremierul nostru este cu adevărat rupt. În prag de iarnă, sărăcia pândește la ușa a mai bine de jumătate din populația țării în contextul exploziei scumpirilor energiei electrice și gazelor naturale. Ici-colo, auzi de măsuri de protecție socială, compensarea facturilor la utilități ori mărirea salariului minim pe economie cu 200 de lei brut, adică aproximativ 140 de lei net, chipurile pentru a ajuta persoanele care întâmpină dificultăți financiare. Serios acum, știe oare premierul Cîțu câți români au aceste dificultăți? Păi nu știe, cum nu știe că 140 de lei sunt fix o mizerie de mărunțiș aruncat în ochii acestora. Preocupările sale, dar nu numai ale lui, ci și a foștilor și actualilor aliați, sunt întocmirea planurilor de război politic, război care nu interesează pe niciun cetățean și, mai mult, care a adus și aduce în continuare prejudicii fiecăruia în parte.

Și pe lângă marile mici măsuri compensatorii, Cîțu ne servește, de-a dreptul zeflemist, un film în care el este Supermanul PNL-ului, al întregii Românii, la care noi toți să ne uităm fascinați după ce ne-am plătit facturile, în așteptatea următoarei zile de leafă.

Nu este de Oscar, dar activitatatea din timpul liber a premierului nostru ne arată că scopul prezenței acestuia în funcția pe care o deține tinde tot mai mult către un film prost, cu actori slabi, un soi de Game of Thrones de România, cu intrigi picante, alianțe peste noapte, dat la oase între casele PNL, USR, PLUS, PSD și… hop și AUR. Și așa cum ne-am obișnuit cu marile creații, aproape mereu ultimul sezon este cel mai prost. La noi abia a început.

EDITORIALUL reprezintă strict opinia autorului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro