SUPAGL pierde lupta cu ţânţarii | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SUPAGL pierde lupta cu ţânţarii

După ce s-au aplicat deja două tratamente de combatere a ţânţarilor pe aliniamentele stradale, în parcuri, locuri de joacă, scuaruri şi în alte zone verzi din municipiu, dar efectul este zero, Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila ne ameninţă că va relua bătălia cu ţânţarii imediat cum se opresc ploile. Potrivit prognozelor meteorologice, acest lucru ar trebui să se întâmple peste câteva zile, mai exact la sfârşitul săptămânii în curs, când se preconizează o nouă acţiune de dezinsecţie, a treia  din cele cinci programate pentru această vară. În ritmul acesta, când abia a început sezonul estival, iar tratamentele aplicate până în prezent de SUPAGL nu au dat niciun rezultat favorabil, banii alocaţi din bugetul local pentru combaterea ţânţarilor şi căpuşelor s-au cam dus pe Apa Sâmbetei.

Şi, nu sunt deloc sume modice.

Nici în ceea ce priveşte intervenţiile la sol, despre care conducerea SUPAGL susţine că le efectuează  exclusiv cu personalul propriu şi cu echipamentele din dotarea nu există încă rezultate palpabile în bătălia cu ţânţarii. De la o zi la alta, de la o ploaie la alta, ţânţarii sunt din ce în ce mai mulţi şi mai graşi atât în municipiul Brăila, cât şi în judeţ, iar efectul substanţelor folosite pentru dezinsecţie se pare că este doar apă de ploaie.

Nu ştiu dacă de vină sunt ploile dese, care au căzut în ultima perioadă, sau dacă efectul substanţelor respective era deja diminuat în momentul aplicării, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alte cazuri celebre...

Dar, pentru puzderia de ţânţari care există în oraşul Brăila şi în localităţile din judeţ trebuie găsită urgent o soluţie, atât la propriu, cât şi la figurat, până nu se declanşează o adevărată problemă de sănătate, o epidemie de boli infecţioase. 

Este cunoscut faptul că, în România, cele mai periculoase insecte sunt ţânţarii, deoarece au un areal de răspândire foarte vast şi sunt întâlniţi aproape peste tot pe teritoriul ţării. La noi însă, este o adevărată rezervaţie de ţânţari, care pot transmite paraziţi sau anumite virusuri şi pot produce frecvent alergii.

Ne-am obişnuit să spunem că, de obicei, înţepăturile de ţânţari sunt inofensive şi  că provoacă doar o simplă mâncărime. Există însă situaţii în care aceste insecte, purtătoare de microbi şi de diverse boli, să ne pună în pericol sănătatea.

Şi, dacă, din diverse cauze sau motive, Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila a pierdut deja două bătălii cu ţânţarii, important este să nu piardă şi războiul sau încrederea populaţiei!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro