Mergi la conţinutul principal

SUPAGL mai are disponibile 1.500 locuri de parcare

• cele mai multe dintre acestea se află în cartierele Progresul și Brăilița, unde nu s-a ajuns, deocamdată, cu modernizarea parcărilor existente • cei care se hotărăsc, totuși, să închirieze locuri de parcare și în aceste zone o pot face oricând • SUPAGL îi îndeamnă pe cei care vor să închirieze un loc sau să prelungească rezervările deja existente să folosească o Aplicație informatică realizată special pentru acest scop

 

Bătălia pentru un loc de parcare în fața blocului devine tot mai acerbă și în Brăila, la fel ca toate marile orașe ale țării, odată cu creșterea exponențială a numărului de autoturisme deținute de localnici. Cu toate acestea, Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila încă mai are disponibile locuri de parcare care pot fi rezervate de brăileni. Astfel, dintr-un total de 12.502 locuri de parcare gestionate de SUPAGL, 9.819 sunt ocupate, iar 1.517 încă sunt libere. Reprezentanții instituției ne-au informat că, în general, locurile libere sunt în cartierele Progresul și Vidin, unde nu s-a ajuns, deocamdată, cu modernizarea parcărilor existente. În alte zone din municipiu, cum ar fi Viziru, Buzăului, Obor sau Hipodrom, multe parcări au beneficiat de lucrări de înlocuire a covorului asfaltic și de trasare a locurilor de parcare, iar cererea pentru închirierea unor astfel de locuri a crescut în consecință. În Progresul sau Vidin, unde parcările nu au fost încă reabilitate, nu prea s-au primit solicitări pentru închiriere, locatarii continuând să parcheze acolo unde găsesc locuri disponibile, considerându-se norocoși când reușesc să își lase mașina cât mai aprope de propria scară de bloc. Ce-i drept, în aceste cartiere sunt mai puține blocuri cu peste patru etaje decât în alte zone din municipiu.

Oricum, cei care se hotărăsc să își rezerve un loc de parcare dintre cele 1.517 încă disponibile - cu mențiunea că 507 dintre acestea pot fi închiriate doar de persoane cu handicap -, o pot face oricând și nu neapărat printr-o deplasare la sediul SUPAGL ci prin intermediul unei aplicații informatice. Astfel, SUPAGL informează că dorește să-și dezvolte relațiile cu publicul la distanță, astfel că recomandă ca atât rezervarea de noi locuri de parcare, cât și prelungirea rezervării pentru cele ocupate deja, să se facă on-line prin intermediul Aplicației informatice pentru rezervarea și plata pe internet a parcărilor de reședință (https://parcaribraila.gisapp.ro, Primariabraila → SmartCity → Rezervare Parcare Domiciliu Online, www.supagl-primariabraila.ro. →parcaribraila.gisapp.ro), evitându-se astfel deplasarea și timpii de așteptare. Cei care doresc rezervarea unui loc de parcare trebuie să procedeze la accesarea Aplicației informatice pentru rezervarea și plata pe internet a parcărilor de reședință. Tariful este 200 lei/an.

Persoanele care au rezervate locuri de parcare și sunt în posesia codului de identificare să procedeze la prelungirea rezervării online prin intermediul Aplicației. Persoanele care au rezervare locuri de parcare și care nu au comunicat o adresă activă de email (adresa personală), pot solicita codul de identificare prin poștă electronică (email: rezervareparcare@supagl-primariabraila.ro) sau fax 0239616167 cu cel puțin cu 5 (cinci) zile lucrătoare anterior datei de expirare a rezervării. Facem precizarea ca în solicitarea adresată vor fi menționate datele personale a titularului rezervării, respectiv nume și prenume, CNP, adresa de domiciliu, număr zonă și loc parcare rezervat precum și adresa de email unde să fie comunicat codul de identificare”, transmite SUPAGL.

Totuși, în mod excepțional, prelungirea rezervării locurilor de parcare și plata tarifului se poate face și la ghișeul instituției (camera nr.7) cu sprijinul reprezentanților instituției, în intervalul orar 08,00 - 15,00, de luni până joi, 08,00 - 12,00 – vineri. Relații se pot primi la numărul de telefon 0239611682

sau la email secretariat@supagl-primariabraila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro