Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sunday Times scrie despre ascensiunea lui Banel Nicolita

Publicatia Sunday Times a dedicat, duminica, un amplu articol ascensiunii jucatorului echipei Steaua, Banel Nicolita, inaintea meciului cu Middlesbrough, din semifinalele Cupei UEFA, in care se vorbeste despre conditiile precare in care acesta a crescut si despre modestia care il caracterizeaza.
Autorul articolului, Jonathan Wilson, noteaza ca ascensiunea lui Nicolita este cu atit mai remarcabila, cu cit acesta "a fost crescut de mama sa intr-o saracie despre care este greu de crezut ca mai exista in Europa" si a primit prima pereche de ghete de fotbal in urma cu sapte ani, de la antrenorul sau de la Unirea Faurei: "La 16 ani a fost achizitionat de la echipa Dacia Unirea Braila, din liga a treia, iar in vara anului 2004 a facut saltul in prima liga, prin transferul la FCU Politehnica Timisoara. A durat numai sase luni pentru a intra in atentia patronului FC Steaua, Gigi Becali, fiind achizitionat de clubul din capitala in pauza de iarna a sezonului trecut, pentru 60.000 de lire sterline".
Sunday Times noteaza ca Nicolita este unul dintre cei mai motivati jucatori de la Steaua, o echipa avida de succese. "In prezent, Banel Nicolita conduce o masina Audi A6 estimata la 30.000 de lire sterline, ceea ce nu este foarte neobisnuit, atunci cind vine vorba despre un fotbalist talentat in virsta de 21 de ani, care recent a si debutat in echipa nationala. Totusi, pentru mijlocasul de banda al echipei Steaua Bucuresti aceasta bogatie este greu de conceput", a notat publicatia engleza.
Jonathan Wilson noteaza ca Nicolita isi ajuta foarte mult familia, bogatia netransformindu-l intr-un jucator extravagant, si subliniaza ca fotbalistul stelist a ajutat 20 de copii din orasul sau natal, Faurei, sa vina la Bucuresti pentru a-l vedea in meciul cu Rapid, din sferturile de finala ale Cupei UEFA. ""Acum sintem foarte respectati si toata lumea il iubeste pe Banel. Este atit de bun cu noi. Niciodata nu uita de unde a plecat", spune mama sa, Marita. Faptul ca foloseste cuvintul "acum" este semnificativ. Nicolita poate ca este in prezent un personaj popular in Faurei, dar nu mereu a fost asa. Nu numai ca era sarac, dar este rom, iar in Romania acestia inca sint victime ale prejudecatilor", mai scrie Sunday Times.
Publicatia engleza noteaza ca Banel Nicolita a fost desemnat recent ambasador impotriva rasismului de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, insa aminteste si de faptul ca suporterii stelisti sint considerati a fi rasisti. "Stelistii se considera a fi cea mai romaneasca echipa, dupa ce au obtinut singurul trofeu important din istoria fotbalului romanesc, Cupa Campionilor Europeni, in 1986. Ei i-au etichetat intotdeauna pe rivalii de la Rapid ca fiind "tigani", din cauza ca majoritatea fanilor acestei echipe erau saraci, insa au trebuit sa recunoasca faptul ca soarta calificarii a fost decisa prin golul in deplasare inscris de un jucator de origine roma", scrie jurnalul englez.
Sunday Times apreciaza ca performanta reusita de Steaua in acest sezon, prin calificarea in penultimul act al Cupei UEFA, este la fel de remarcabila ca acelea din anii '80, cind au cistigat Cupa Campionilor Europeni, invingind in finala pe FC Barcelona, cind au mai jucat o finala in aceeasi competitie, in 1989, cu AC Milan, si cind, "avindu-l ca presedinte pe Valentin Ceausescu, fiul dictatorului Nicolae, au cistigat de cinci ori consecutiv campionatul, intre 1985 si 1989, beneficiind si de ajutorul unor arbitraje comode".
Meciul Steaua - Middlesbrough, din prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA, este programat joi, 20 aprilie, la ora 20.45, pe Stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". Returul se va disputa in 27 aprilie, la Londra.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii