Mergi la conţinutul principal

Sume ametitoare investite in domeniul constructiilor

Anul trecut, in municipiul si judetul Braila s-au investit in constructii 250 milioane lei noi (2.500 miliarde de lei vechi), dupa cum ne-au informat surse autorizate din domeniu. Suma pare spectaculoasa insa e mult sub nivelul investitiilor din alte judete, fiind cu doar 5% mai mare decit investitiile derulate in Braila in anul precedent, 2005. Daca s-ar fi luat in calcul doar construirea de locuinte, probabil ca am fi stat mult mai prost, insa ne-au ridicat mult investitiile facute in hipermarket-urile gen "Praktiker", "XXL" sau "Dedeman". Spatiile comerciale si amenajarile de drumuri - o alta componenta a sectorului constructii - au fost realizate de firme specializate, in marea lor majoritate de pe plan local, dupa cum am fost informati. In ceea ce priveste locuintele individuale si reamenajarea apartamentelor de bloc, 50% din lucrari s-au facut in regie proprie, deci cu meseriasi angajati de beneficiari. In aceste cazuri, legea cere ca echipa de lucru sa fie coordonata de un diriginte de santier si un responsabil tehnic cu executia lucrarilor, in ambele cazuri fiind vorba de persoane atestate. De multe ori, insa, fie nu se contracteaza astfel de specialisti, fie se contracteaza doar de forma, fara a se implica efectiv in derularea lucrarilor.
Pentru anul in curs, valoarea investitiilor in constructii va cunoaste un salt spectaculos, cu peste 20% mai mult decit cele 250 milioane inregistrate in 2006. Se va intimpla asa tot datorita ridicarii unor hipermarket-uri dar si pentru ca se vor construi si trei blocuri de locuinte tip ANL, in zona Apollo. In ce priveste hipermarket-urile, e vorba de "Pic", care se construieste in incinta fostei fabrici de ciment "Stinca"; "Kaufland", pe spatiul fostului "Vinalcool"; "Carrefour", impreuna cu "Media Galaxy" si un "Mall" la iesirea din Braila, spre Varsatura; "Plus", cu doua locatii, una in Vidin, linga liceul "Progresul", care se afla in stadiul final de executie, si una in Bariera Calarasi, pe locul fostului depou de tramvaie. Se asteapta, de asemenea, sa inceapa construirea unui mare "Mall", in triunghiul din Bariera Calarasilor. Totodata, acelasi investitor care a ridicat "Praktiker", pe spatiul fostei sectii "Laminorul" de pe Str. Transilvaniei, va mai construi acolo si o mare reprezentanta auto, plus o cladire cu spatii comerciale de inchiriat. Lucrarile la aceste obiective mari sint executate, in proportie de 80%, de firme brailene care au potentialul necesar, gen "Tracon" si "Concivia".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu