* sucul de sfeclă roșie nu are doar o culoare spectaculoasă, dar este și foarte bogat în nutrienți, vitamine și minerale esențiale sănătății
Această legumă este bogată în vitaminele B1, B2, B6, B12, C, niacină, potasiu, fosfor, calciu, iod, fier, cupru și antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și la menținerea în limite normale a colesterolului.
Culoarea roșie puternică este cea care asigură efectul anticancerigen al acestei legume. Betacianina este substanța care dă culoarea sfeclei și care are proprietatea de a preveni cancerul de colon. De asemenea, sfecla este o excelentă sursă de siliciu, necesar pentru o piele frumoasă, păr sănătos, unghii și oase puternice. Și totul cu doar 35 de calorii!
Beneficiile sucului de sfeclă roșie asupra sănătății
- Este singura sursă naturală de vitamina B12;
- Conține fier ușor de asimilat și betaină, care ajută la menținerea funcției hepatice;
- Reduce vizibil presiunea arterială și riscul de afecțiuni cardiovasculare;
- Este un excelent detoxifiant hepatic;
- Regenerează celulele sistemului imunitar, îmbunătățind astfel circulația sangvină și protecția împotriva agenților nocivi;
- Este benefică în tratarea pietrelor la rinichi și a litiazei biliare;
- În cazul femeilor, sucul de sfeclă ameliorează simptomele premenstruale și previne anemia;
- Este util în tratamentul ochilor obosiți și al epuizării fizice.
Câteva sfaturi suplimentare
Înainte de a începe să țineți o dietă pe bază de suc de sfeclă roșie, este recomandată o vizită la medic pentru confirmarea planului de alimentație.
Cele mai frecvente afecțiuni vizate de consumul de sfeclă roșie sunt: anemia, problemele cu vezica, afecțiunile circulatorii, oboseala oculară, afecțiunile renale și hepatice, sindromul premenstrual, menopauza și problemele pielii.
Deoarece sfecla este un puternic detoxifiant, se recomandă combinarea sucului cu alte legume, precum castraveții sau țelina, pentru ca efectul să fie unul echilibrat și non-agresiv asupra organismului. (Farmaciata.ro)