Sucul de sfeclă roșie și beneficiile lui | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sucul de sfeclă roșie și beneficiile lui

* sucul de sfeclă roșie nu are doar o culoare spectaculoasă, dar este și foarte bogat în nutrienți, vitamine și minerale esențiale sănătății

 

Această legumă este bogată în vitaminele B1, B2, B6, B12, C, niacină, potasiu, fosfor, calciu, iod, fier, cupru și antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și la menținerea în limite normale a colesterolului.

Culoarea roșie puternică este cea care asigură efectul anticancerigen al acestei legume. Betacianina este substanța care dă culoarea sfeclei și care are proprietatea de a preveni cancerul de colon. De asemenea, sfecla este o excelentă sursă de siliciu, necesar pentru o piele frumoasă, păr sănătos, unghii și oase puternice. Și totul cu doar 35 de calorii!

 

Beneficiile sucului de sfeclă roșie asupra sănătății

 

- Este singura sursă naturală de vitamina B12;

- Conține fier ușor de asimilat și betaină, care ajută la menținerea funcției hepatice;

- Reduce vizibil presiunea arterială și riscul de afecțiuni cardiovasculare;

- Este un excelent detoxifiant hepatic;

- Regenerează celulele sistemului imunitar, îmbunătățind astfel circulația sangvină și protecția împotriva agenților nocivi;

- Este benefică în tratarea pietrelor la rinichi și a litiazei biliare;

- În cazul femeilor, sucul de sfeclă ameliorează simptomele premenstruale și previne anemia;

- Este util în tratamentul ochilor obosiți și al epuizării fizice.

 

Câteva sfaturi suplimentare

 

Înainte de a începe să țineți o dietă pe bază de suc de sfeclă roșie, este recomandată o vizită la medic pentru confirmarea planului de alimentație.

Cele mai frecvente afecțiuni vizate de consumul de sfeclă roșie sunt: anemia, problemele cu vezica, afecțiunile circulatorii, oboseala oculară, afecțiunile renale și hepatice, sindromul premenstrual, menopauza și problemele pielii.

Deoarece sfecla este un puternic detoxifiant, se recomandă combinarea sucului cu alte legume, precum castraveții sau țelina, pentru ca efectul să fie unul echilibrat și non-agresiv asupra organismului. (Farmaciata.ro)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro