Mergi la conţinutul principal

Subiecte uşoare şi la matematică

Ieri, 2.062 de elevi au susţinut cea de-a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale, la matematică. După subiectele uşurele de la limba română, părinţii şi elevii se aşteptau la subiecte ceva mai dificile la matematică. În pofida aşteptărilor, subiectele au fost uşoare, departajarea fiind realizată de ultimul punct de la cel de-al treilea subiect, de geometrie în spaţiu. "Subiectele au fost în linia celor propuse şi până acum de minister, adică au fost accesibile. Sunt convins că vor fi multe note maxime, iar numărul elevilor care vor obţine 9,50 va fi mare. Ne aşteptăm la rezultate foarte bune. Un copil care a învăţat mai puţin tot putea să obţină notă de trecere", a spus inspectorul de matematică, prof. Nicolae Frâncu.
Aceasta a fost ultima probă a Evaluării Naţionale. Urmează ca lucrările să fie evaluate în cele două centre de la şcolile "Dimitrie Cantemir" şi "Fănuş Neagu". Primele rezultate se vor afla vineri, 26 iunie, în aceeaşi zi cei nemulţumiţi putând să depună contestaţii. Rezultatele finale se vor afla pe 30 iunie.
Pentru realizarea admiterii la liceu se vor publica ierarhiile judeţene pe 3 iulie, urmând ca, în perioada 3 - 7 iulie, elevii să completeze opţiunile pentru admiterea la liceu. Rezultatele finale ale admiterii se vor afla pe 15 iulie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro