Mergi la conţinutul principal

Subiecte acceptabile, evaluare corecta

Olimpiada la disciplinele din aria curriculara "Tehnologii" si Concursul profesional au fost un succes si din punctul de vedere al elevilor participanti.
Ieri, in jurul orei 12.00, s-au terminat toate probele, atit cele de laborator pentru elevii de la liceu, cit si cele scrise pentru elevii de la Concursul profesional. Inspectorul de specialitate, Dana Turcu, a precizat ca nu au fost probleme, copiii au primit subiectele la timp. Elevul Tudorel Leseanu de la Giurgiu a spus ca subiectele au fost acceptabile si ca proba practica pe care a avut-o de realizat i s-a parut foarte usoara, dovada ca a si obtinut 94 de puncte din 100 posibile. Profesorul sau insotitor, Cristian Biolan, a spus ca din punctul sau de vedere, de observator, nu au fost probleme nici cu organizarea, nici cu evaluarea, ca totul a decurs in parametri normali. Un alt grup de elevi de la Tg. Mures a declarat ca li s-a parut putin mai greu decit se asteptau si ca unele subiecte de la proba scrisa i-au luat prin surprindere. Eleva Etelka Gal, de la Sf. Gheorghe, care a sustinut probe pentru domeniul textile pielarie, a spus ca s-a simtit bine, ca subiectele au fost grele si ca a avut emotii foarte mari. "In programa nu au fost cuprinse unele subiecte. De exemplu, la proba practica elevii nu se asteptau sa primeasca realizarea unei mansete cu slit, ci sa aiba de realizat un produs finit. A fost mai greu pentru ca ei nu au invatat asa ceva. Ei au avut in programa doar realizarea mansetei clasice, cu bentita sau paspol", a explicat profesoara Veronica Farcas de la Sf. Gheorghe. O alta eleva, din clasa a XII-a de la liceu, Simona Nistor, din Falticeni - Suceava, de la domeniul textile, a apreciat ca in general a fost bine, dar ca i s-a parut dificil subiectul patru unde li s-a cerut sa realizeze un eseu despre un mecanism cu came. Profesoara care a insotit-o, Florentina Craciun, a spus ca nu au fost probleme la evaluare, dar ca au fost subiecte pe linga programa care au luat prin surprindere elevii.
"Incepind cu ora 15.00 se vor afisa primele rezultate, pe rind pentru toate cele 13 specializari, astfel incit consideram ca in jurul orei 18.00 se va putea desfasura festivitatea de premiere la discoteca Milenium. Se vor acorda 39 de premii si 92 de mentiuni. La valoarea premiilor oferite de minister Inspectoratul Scolar a mai adaugat citeva zeci de lei, astfel incit, la premiul I se va primi 150 de lei, la premiul II 100 de lei, la premiul III 800 de lei, iar la mentiune 50 de lei. De asemenea, tot Inspectoratul, cu ajutorul sponsorilor, acorda inca opt premii speciale pe diferite criterii, iar vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu ofera alte doua premii speciale, unul in nume propriu si altul din partea Ligii Femeilor", a spus inspectorul Dana Turcu.
Olimpiada a fost sponsorizata de firmele: Henkel Bautecnik, Concivia, Romstal, Braiconf, Neo, Braicar, Primarie, Prefectura, Consiliul Judetean, Casa Mihai, Fancy Free, Solo Textil, Promotas, Promex, Doi Pitici, Pan Invest, Unita Turism, Promoterm, Natural Vit, Patty France, Discoteca Milenium, Praktiker, Camera de Comert, senatorii Aurel Simionescu si Dan Sabau, deputatii Horia Vasioiu, Mihai Tudose si Alin Teodorescu, Pro Aqva si Urban Serv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu