Mergi la conţinutul principal

Subdezvoltarea din urma viitorului fost ministru al Dezvoltării

Domnule ministru Cseke Attila, vă dau o veste bună! Bazinul olimpic de înot din Brăila, investiția pe care ați avut „amabilitatea” să o abandonați la stadiul la 95%, se va numi Muzeul Subdezvoltării Attila. Ne-a venit această idee ca urmare a eforturilor necontenite din partea ministerului pe care îl conduceți, din ultimii doi ani, de a încuraja firmele de construcții să finalizeze, ceea ce nu ați reușit dumneavoastră. Așadar, avem plăcerea de a vă invita la Brăila, în cel mai scurt timp posibil, pe strada Aleea Parcului nr. 7A, unde va avea loc inaugurarea muzeului. De fapt, știți unde, că ați mai fost aici. Știți, în luna august 2021, când v-ați prăfuit pantofii, la poarta șantierului și v-ați supărat atât de tare că nu vă aștepta nimeni cu covorul roșu și cu șampanie, că ați decis să-i dați o lecție constructorului și să reziliați contractul. Dar stați liniștit, acum nici praf nu mai e pe șantier, nici utilaje și nici muncitori. Deci, veți fi întâmpinat așa cum se cuvine, inclusiv cu o panglică. O panglică pe care o veți tăia, ca simbol al recunoștinței brăilenilor față de interesul crescut al dumneavoastră de a împlini visurile a mii de copii și profesori de înot, de a avea un... muzeu. Și nu orice muzeu. Unul olimpic, care a costat peste 32 de milioane de lei! Păcat că singura performanță care se poate face aici este cea a scăldării banului public. Și chiar vă rog să mă contraziceți dacă realitatea este alta! Totuși, vă avertizez. Explicația asta cu: ”am depus toate eforturile necesare pentru contractarea lucrărilor”, a fost folosită deja de către colegii dumneavoastră de la Compania Națională de Investiții, știți, instituția din subordinea ministerului Dezvoltării. Aaaa... pardon! A mai fost folosită deunăzi, chiar și de colegul dumneavoastră de la guvernare, Marcel Ciolacu, în timpul grevei din învățământ: Să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală”, chipurile o invitație la negociere, aruncată din amvon. În fine. Ați înțeles ideea. Evitați replica: ”am depus toate eforturile necesare”, că a intrat la apă.

Domnule Cseke Attila, tot scriem despre bazinul olimpic de înot de 8 ani de zile. Fix, de când a fost săpată prima groapă pe șantier. Nu erați ministru la acea vreme, probabil nu știți, dar s-au scris multe. Sincer, chiar mai multe decât ne-am fi dorit, pentru că problemele s-au ținut lanț pe acest șantier. E drept, nici constructorul nu a avut o alonjă de învingător, dar nici statul nu te lasă săștigi așa ușor, politica nici atât! Să nu uităm totuși că această investiție a prins 11 mandate de premieri până acum. Și, cât de curând îl va prinde și pe al 12-lea, luând în calcul rocada agreată în coaliție. Asta înseamnă alți directori, alt ministru în locul dumneavoastră, alte semnături și deci, alte luni irosite în licitații fără finalitate. Tot politica, știu! Dar trebuie să mai faceți și administrație. Și nu doar pentru colegii de partid. Ci și pentru profesori, copii, viitorii sportivi de performanță. Doar știm cu toții că performanța fără condiții, nu este posibilă.

La ce v-a fost capul când ați reziliat contractul cu firma din capitală, cea care a construit fundația acestui vis frumos?! Oare la ce v-ați gândit? Că la natația brăileană sigur nu, nici la foștii mari campioni titrați la nivel mondial, european, medaliați cu aur, argint și bronz, sportivi ai școlii brăilene de natație. Dar din moment ce au trecut aproape doi ani de atunci și singura dumneavoastră ”performanță” în dezvoltarea Brăilei a rămas ordinul de închidere a șantierului, cred că e limpede pentru toată lumea. N-ați gândit prea mult. Și acum, oricum e prea târziu! Că, na, rocada! Prioritatea națiunii politice în țara lui Dracula. Vorba aia, țara arde și baba se ”chiaptănă”, că doar GREVA din învățământ n-o fi o urgență...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro