Skip to main content

SUA pregatesc un plan militar in vederea bombardarii Iranului

Administratia de la Casa Alba a creat o comisie speciala la Pentagon care sa planifice un atac impotriva Iranului, aplicabil in decurs de 24 de ore de la primirea semnalului din partea lui George W. Bush, relateaza The New Yorker, citat de Reuters.
Gupul de lucru a fost creat de curind in cadrul Biroului sefului Statului Major, potrivit unui fost oficial din serviciile secrete americane care a dorit sa-si pastreze anonimatul, potrivit articolului care va fi publicat la 4 martie.
Comisia s-a axat initial pe distrugerea instalatiilor nucleare iraniene si pe schimbarea de regim politic la Teheran, insa in ultima perioada a primit instructiuni in vederea identificarii unor tinte in Iran care ar putea fi implicate in furnizarea de armament catre militantii din Irak, au explicat un consilier din aviatia americana si un consultant al Pentagonului, carora de asemenea nu li s-a dezvaluit identitatea.
Aceste surse au declarat ca armata americana si echipe speciale de interventie au trecut granita dinspre Irak catre Iran pentru depistarea iranienilor implicati, potrivit articolului.
In replica, purtatorul de cuvint al Pentagonului, Bryan Whitman, a afirmat ca Statele Unite nu intentioneaza sa intre in razboi cu Iranul. "Statele Unite au fost foarte clare in ceea ce priveste ingrijorarile pe care le au fata de activitatile guvernului iranian. Presedintele a repetat public ca tara sa intentioneaza sa coopereze cu aliatii din regiune pentru a solutiona aceste temeri prin mijloace diplomatice", a spus el.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu