Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA pregatesc un plan militar in vederea bombardarii Iranului

Administratia de la Casa Alba a creat o comisie speciala la Pentagon care sa planifice un atac impotriva Iranului, aplicabil in decurs de 24 de ore de la primirea semnalului din partea lui George W. Bush, relateaza The New Yorker, citat de Reuters.
Gupul de lucru a fost creat de curind in cadrul Biroului sefului Statului Major, potrivit unui fost oficial din serviciile secrete americane care a dorit sa-si pastreze anonimatul, potrivit articolului care va fi publicat la 4 martie.
Comisia s-a axat initial pe distrugerea instalatiilor nucleare iraniene si pe schimbarea de regim politic la Teheran, insa in ultima perioada a primit instructiuni in vederea identificarii unor tinte in Iran care ar putea fi implicate in furnizarea de armament catre militantii din Irak, au explicat un consilier din aviatia americana si un consultant al Pentagonului, carora de asemenea nu li s-a dezvaluit identitatea.
Aceste surse au declarat ca armata americana si echipe speciale de interventie au trecut granita dinspre Irak catre Iran pentru depistarea iranienilor implicati, potrivit articolului.
In replica, purtatorul de cuvint al Pentagonului, Bryan Whitman, a afirmat ca Statele Unite nu intentioneaza sa intre in razboi cu Iranul. "Statele Unite au fost foarte clare in ceea ce priveste ingrijorarile pe care le au fata de activitatile guvernului iranian. Presedintele a repetat public ca tara sa intentioneaza sa coopereze cu aliatii din regiune pentru a solutiona aceste temeri prin mijloace diplomatice", a spus el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii