Mergi la conţinutul principal

Stresul restricțiilor de circulație de pe Șos. Baldovinești

* Primăria a anunțat, zilele trecute, că de pe 13 februarie, pe fondul lucrărilor de reabilitare a străzii respective, se închide circulația de la Pod Apollo până dincolo de Dedeman * anunțul a speriat operatorii economici din zonă, care își puneau întrebarea pe unde își vor mai putea face aprovizionarea cu materii prime și livrarea de mărfuri * și riveranii de la marginea cartierului Chercea și din cartierul Catanga și-au exprimat temerile că nu vor mai putea ajunge la propriile locuințe * în fața reacțiilor cetățenilor, primarul Marian Dragomir a venit cu precizarea că circulația nu se închide complet ci se va putea tranzita strada, dar în condiții de șantier * oricum, urmează câteva luni cu trafic extrem de dificil pentru cei care, vrând-nevrând, trebuie să circule pe șos. Baldovinești

 

 

 

 

Un comunicat emis zilele trecute de Direcția Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila le-a dat fiori reci agenților economici din zona de nord a cartierului Chercea, printre care se numără Dedeman, Vel Pitar, fabrici de confecții de pe platforma fostei întreprinderi de Legume-Fructe (ILF), ateliere de reparații auto etc. ”Începând cu 13 februarie 2023 se închide circulația pe șoseaua Baldovinești între Strada Livezilor și Strada Doinei, pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții finanțat din fonduri europene „Modernizare transport electric șoseaua Baldovinești”. Restricționarea circulației este avizată de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila prin avizul nr 1.090.123/15.01.2023 și va dura 6 luni”, este comunicatul care i-a speriat atât pe reprezentanții firmelor cât și pe riveranii de pe străzile adiacente din Chercea dar și din Catanga, cartierul mai mic dintre șos. Baldovinești și linia de cale ferată de la marginea municipiului. Având în vedere că porțiunea care ar urma să se închidă începe practic de la podul Apollo și ajunge până dincolo de Dedeman, la ieșirea din oraș, patronii firmelor din zonă se întrebau pe unde vor mai intra camioanele care fac aprovizionarea cu materii prime și cele care trebuie să livreze marfa. Intervine, de asemenea, problema transportului propriilor angajați, iar riveranii și-au pus și ei întrebarea cum vor avea acces la propriile locuințe în condițiile în care circulația pe șos. Baldovinești ar urma să fie închisă complet, conform respectivului comunicat emis de Primărie. Asta după ce deja din lunile octombrie - noiembrie, din cauza lucrărilor, se circula practic pe o singură bandă, traficul fiind îngustat inclusiv pe podul Apollo, ceea făcea ca traficul să fie de-a dreptul infernal, în special la orele de vârf. În plus, de câteva săptămâni este închisă și ruta de legătură între cartierele Chercea și Vidin, de la marginea municipiului, din cauza lucrărilor derulate pe șantierul drumului de acces către podul peste Dunăre. Practic, în momentul de față presiunea traficului s-a mutat pe strada Comuna din Paris și șos. Râmnicu Sărat, rută care a preluat deja mașinile ce încercau să evite trecerea peste podul Apollo. Cei care au afaceri în zonă se tem că închiderea completă a șoselei Baldovinești ar însemna, practic, nu doar sufocarea rutei Comuna din Paris - Râmnicu Sărat dar și blocarea accesului către sediile lor. Conform semnalelor primite la redacție, oamenii se întrebau care sunt rutele alternative pregătite de autorități înainte de a lua decizia închiderii circulației pe șos. Baldovinești. Totodată, persista întrebarea de ce nu se impun resticții pe porțiuni, adică să se finalizeze, eventual, lucrările pe tronsonul intersecția Dorobanți - pod Apollo - intersecția Comuna din Paris, așa încât să se poată da drumul la circulație pe acest tronson, apoi să se lucreze de la Comuna din Paris până dincolo de Dedeman, cu restricțiile aferente.

În fața acestor nemulțumiri exprimate în spațiul public, pe rețelele de socializare sau direct către Primărie, primarul Marian Dragomir a venit cu lămuriri, miercuri seară, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, prin care anunța, practic, că s-a înțeles greșit faptul că circulația de pe șos. Baldovinești va fi închisă complet pentru următoarele șase luni. ”Șos Baldovinești - Modernizare cu fonduri europene - 12,7 milioane euro. RESTRICȚII TEMPORARE pe sectorul dintre Str. Livezilor și Str. Dornei. Nu se va închide accesul la fabricile și magazinele din zonă !!! CIRCULAȚIA SE VA FACE ÎN REGIM DE ȘANTIER cu respectarea indicațiilor constructorului și conform avizului Inspectoratului Județean de Poliție Brăila (inclusiv pentru locuitorii din zonă)”, a transmis primarul.

Cotidianul nostru a solicitat și punctul de vedere oficial al Poliției Rutiere. Răspunsul primit contrazice oarecum poziția Primăriei, în sensul că ar urma să fie impuse restricții de acces, însă nu pe toată strada odată ci pe porțiuni. ”Pe șoseaua Baldovinești din municipiu, în prezent se desfășoară lucrări, iar cei care tranzitează sau locuiesc in zonă o vor putea face în condiții de șantier. Pe toată durata desfășurării lucrărilor se va circula pe acest sector de drum, accesul fiind restricționat pe porțiuni”, este răspunsul primit de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

În ceea ce privește operatorul de transport public local, societatea ”Braicar” SA, ni s-a transmis că restricțiile impuse începând cu 13 februarie nu schimbă cu nimic situația, deoarece traselele autobuzelor 5, 13 și 35 au fost oricum deviate pe rute alternative încă de pe 1 noiembrie 2022. Traseul 5, între Promenada Mall și Soroli Cola este următorul: Str. Comuna din Paris - Str. Oltului - Str. Magaziilor - Soroli Cola și retur. Traseul 13, între Centru și Soroli Cola: șos. Focșani - Str. Brazdei - Str. Oltului - Str. Magaziilor - Soroli Cola și retur. Traseul 35, între Liceul Agricol și Soroli Cola: Str. Alexandru Vlahuță - Str. Magaziilor - Str. Armata Poporului - Str. Oltului - Str. Magaziilor - Soroli Cola și retur. Pentru traseele 5 și 13 s-au realizat stații la intersecția Str. Oltului cu Str. Armata Poporului. Pentru traseul 35, stațiile de pe Str. Armata Poporului s-au reamplasat pe Str. Oltului, la intersecția cu Str. Armata Poporului.

După cum se știe, reabilitarea șos. Baldovinești este executată de firma ”Tancrad” Galați, care mai are un șantier mare deschis în municipiu, pe Bdul. Independenței. Rămâne de văzut cum va face față firma gălățeană celor două lucrări și dacă va reuși să le finalizeze la timp și la ce calitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro