Mergi la conţinutul principal

Strada Regală, perla murdară a Brăilei

Strada Mihai Eminescu, fosta Regală, continuă să se degradeze, iar din mândria Brăilei care ar trebui să fie, a ajuns "Cenuşăreasa" oraşului. În lipsa unei salubrizări corespunzătoare, printre pietrele pavajului a început să crească iarba, pubelele stradale sunt rupte, trotuarele sunt nemăturate. "Jalnic" este cuvântul care ar putea caracteriza cel mai bine această stradă pe unde ar trebui să fie promenada municipiului. Iar pentru ca dezastrul să fie complet, salcâmii plantaţi în urmă cu circa şapte ani, care erau meniţi să reînvie gloria de "Oraş cu salcâmi" a Brăilei, au început să se usuce. "Nu îmi explic de ce se întâmplă acest lucru. Până acum le-a mers foarte bine, au intrat în vegetaţie foarte frumos în fiecare primăvară, dar anul acesta s-a întâmplat ceva, parcă nu mai au vlagă. Astă iarnă au fost fertilizaţi corespunzător, deci nu văd care ar putea fi problema. Urmează să merg la faţa locului cu specialiştii în fitopatologie din cadrul Direcţiei Agricole, ca să încercăm stabilirea unei cauze şi găsirea unor soluţii pentru salvarea acestor copaci", ne-a declarat Ligia Drăgan, directorul Direcţiei "Seroplant" din cadrul Primăriei Brăila.

Şi conducerea Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală promite că, în câteva zile, va demara o amplă acţiune de curăţenie pe Str. Mihai Eminescu. "Pentru săptămâna viitoare avem planificat să revopsim capacele de protecţie de la rădăcinile salcâmilor, să curăţăm iarba de pe pavajul de piatră cubică, să înlocuim mobilierul stradal defect sau furat, să înlocuim stâlpii care împiedică accesul autoturismelor", ne-a precizat Dan Apostol, directorul SUPAGL.
În ceea ce priveşte parcarea autoturismelor la intersecţiile străzii Mihai Eminescu cu străzile Petru Maior, Mihail Sebastian sau Ana Aslan, Primăria încearcă să descurajeze şoferii printr-o campanie de sancţiuni contravenţionale. La începutul acestei săptămâni, echipaje ale Poliţiei Locale au patrulat pe Str. Mihai Eminescu, având misiunea de a-i amenda pe şoferii care nu respectă semnificaţia semafoarelor "Parcarea Interzisă". După ce, luni, 4 mai, s-au axat mai mult pe împărţirea de avertismente, agenţii locali au dat marţi, 5 mai, mai multe amenzi celor care şi-au lăsat maşinile în intersecţiile menţionate. "Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200 lei fiecare, cu câte 2 puncte de penalizare", ne-a informat Seny Ciurea, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţie Locale Brăila. Acesta a precizat că patrulările vor continua pe Str. Mihai Eminescu pe tot parcursul săptămânii. Miercuri, însă, poliţiştii locali au lipsit din zonă, iar în urma lor intersecţiile s-au umplut din nou de maşini.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro