Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stoenescu: Diferenta de bani sa o justifice cei care s-au ocupat de transfer

Eventualele diferente din transferul jucatorului Adrian Mutu la Internazionale Milano ar trebui sa fie justificate de cei care s-au ocupat de tranzactie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, fostul presedinte executiv al clubului Dinamo, Mircea Stoenescu.
Conform unor informatii aparute in presa italiana, atacantul Adrian Mutu ar fi fost transferat de la Dinamo la Internazionale Milano in luna ianuarie a anului 2000 in schimbul a 6 milioane de dolari, cu 3,9 mai mult decit apare in documentul de transfer aflat in posesia gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Cazul este investigat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), aceasta institutie obtinind deja documentele aflate la gruparea Internazionale Milano in care se pare ca suma de transfer ar fi de 6 milioane de dolari.
"La vremea aceea eram presedinte executiv la Dinamo si stiu doar ceea ce era consemnat in documentul de transfer, adica 2,1 milioane de dolari cred, ca nu erau euro atunci. Dar problema aceasta cu suma de transfer se poate rezolva foarte simplu. Se merge la Inter si se cere documentul de transfer si apoi la Dinamo se solicita acelasi lucru. Iar cei care s-au ocupat de transfer sa justifice diferenta de bani. Eu am facut si putina cercetare penala si de aceea stiu cum ar trebui sa decurga lucrurile", a spus Stoenescu.
Fostul oficial dinamovist a afirmat ca actionarul Cristian Borcea si impresarul Ioan Becali au participat la negocierile cu gruparea italiana. El a mentionat ca nu stie daca in aceasta tranzactie a fost implicat si Gigi Netoiu, cel care l-a adus pe Adrian Mutu la Dinamo si despre care se spune ca ar fi trebuit sa primeasca 50% din transferul in strainatate al atacantului.
"Nu stiu daca a fost implicat si Netoiu, daca a participat la discutii. Cred ca de la Dinamo domnul Borcea a fost, daca nu gresesc. Si bineinteles Giovanni Becali, care sigur a plecat cu Mutu la Milano", a precizat fostul oficial al gruparii din Stefan cel Mare.
Stoenescu s-a aratat dezamagit de felul in care s-a realizat transferul lui Mutu, sustinind ca nu a stiut ca jucatorul pleaca la Inter decit in momentul in care acesta era la Milano. "Presedintele executiv al clubului, adica subsemnatul, habar nu avea ca pleaca Mutu la Inter. Atit de frumos si de desavirsit s-a lucrat. Am fost surprins de acel transfer, ba chiar m-a deranjat", a explicat Stoenescu.
Nici despre jucatorul Adrian Mutu fostul oficial dinamovist nu are o parere mai buna. "Il detest. Da, pe marea vedeta Adrian Mutu o detest. Pentru ca una e sa vina sa-mi spuna azi ca nu pleaca nicaieri si ca vrea sa-l cunune nea Cornel (n.r. - Cornel Dinu) si a doua zi el era deja in avion cu Giovanni", a mentionat fostul oficial.
Mircea Stoenescu a precizat ca in conditiile in care se declanseaza o ancheta si este citat va veni cu "cea mai mare placere". "O sa spun ce stiu. Si credeti-ma ca pot sa scriu mai mult de cinci pagini", a adaugat Stoenescu.
Directorul de Relatii Internationale din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Florin Prunea, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX ca nu stie daca FRF va deschide o ancheta proprie in cazul Mutu. "Nu stiu daca FRF va incepe o ancheta. Vom vedea cind vom ajunge acasa. Mi-e greu sa vorbesc acum despre acest lucru pentru ca sint plecat de 3 zile din tara. Nu am documente aici si nu pot sa spun nimic", a afirmat Prunea care insoteste selectionata de tineret a Romaniei la Atena pentru meciul amical in compania Greciei.
Oficialul FRF a mentionat ca stie despre faptul ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala cerceteaza cazul Mutu. "Noi avem un protocol cu ANAF prin care ii ajutam cu toate documentele de care au nevoie. Referitor strict la cazul Mutu, pot spune doar ca noi am predat intreaga documentatie pe care o avem reprezentantilor ANAF. Mai departe dinsii stiu ce fac. Dar parerea mea este sa ii lasam sa-si faca treaba, sa continue investigatia pentru ca stiu cel mai bine", a adaugat Prunea.

Documentul de transfer al lui Adrian Mutu aflat la FC Dinamo, publicat pe site-ul oficial al clubului la inceputul anului 2005, este semnat din partea gruparii bucurestene de Cristian Borcea si de Vladimir Cohn, la acea vreme vicepresedinti, iar din partea clubului Internazionale de administratorul delegat de atunci, Rinaldo Ghelfi. Pe acel act, suma de transfer este 2,1 milioane de dolari.

FC Dinamo a anuntat pe 21 februarie 2005 ca s-a mai incasat in plus 100.000 de dolari, in contul unui meci amical nedisputat intre Inter si echipa "alb-rosie". "Clubul italian s-a mai angajat sa organizeze un meci amical, in Italia, garantind suma de 100.000 de dolari pentru Dinamo. Din cauza programului incarcat al italienilor, jocul nu s-a mai disputat pina in 30 iunie 2000. Suma amintita a intrat in contul lui Dinamo. In total: 2,2 milioane de dolari", se arata in comunicatul publicat atunci pe site-ul oficial al clubului, fiind prezentate alaturat si actele de transfer.
"Dupa cum se poate observa in documentele de transfer, si in contractul dintre FC Dinamo si FC Arges, si in contractul dintre FC Dinamo si Adrian Mutu, jucatorul avea o clauza de reziliere in valoare de doua milioane de dolari", a mai precizat atunci FC Dinamo despre transferul lui Mutu la Inter, petrecut in data de 2 decembrie 1999.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii