Mergi la conţinutul principal

Statul paralel al statului mafiot

„În România nu există niciun stat paralel, este o invenţie a pesediştilor prin care vor să-şi motiveze demersurile anti-justiţie şi anti-servicii. Atât de simplu este. În România există un singur stat şi pe acel stat îl reprezint eu! Povestea cu statul paralel este o invenţie, nu ştiu dacă a pesediştilor sau a consultanţilor lor, dar pot să-i asigur pe români că în România nu există niciun stat paralel şi tot restul sunt poveşti prin care PSD încearcă să-şi valideze anumite demersuri destul de discutabile” – aceasta a fost declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, declaraţie care i-a iritat atât de tare pe liderii PSD. Totuşi, dacă ar avea minime cunoştinţe politice sau dacă măcar ar şti să citească, pesediştii revoltaţi de declaraţia lui Iohannis ar şti că da, preşedintele este reprezentantul statului român. Nu o spune Iohannis, nu o spune altcineva, o spune foarte clar Constituţia: „Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării” – se arată în aliniatul 1 al Articolului 80 din Constituţia României.

În schimb, declaraţiile iresponsabile ale unor lideri PSD, în frunte cu infractorul şef al partidului, Liviu Dragnea, şi atitudinea acestora faţă de soarta ţării şi a acestei naţii chiar sunt lucruri care ar trebui să ne revolte.

„Ăsta a fost mitingul mic. Va fi un miting uriaş, într-o altă locaţie. (...) Am vrut să arătăm şi partenerilor noştri străini, pentru că după Revoluţie, NATO, UE au spus că ne învaţă democraţia. Ar trebui să-şi asume cu toţii această responsabilitate, pentru că parţial au finanţat şi susţinut public acest stat paralel.(...) Se poate ajunge la orice. Dacă ne tot provocă, noi am arătat că răspundem la toate provocările. (...) Sper să nu fie niciun procuror care să rişte atât de mult încât să dea curs la această demenţă. Este o demenţă. Foarte mulţi procurori riscă să plătească greu. (...)Am stat de vorbă cu presa, şi erau patru şobolani care puneau tot felul de întrebări. (...) Noi asta facem: curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani!”.

Orice om de bună credinţă, orice român necumpărat sau neprostit de PSD-ALDE, orice cetăţean care poate gândi singur ar trebui să se arate indignat de aceste declaraţii iresponsabile făcute de un infractor ajuns, printr-o conjunctură de moment, să deţină puterea aproape absolută în România. Liviu Dragnea a dus discursul public oficial la un nivel nu doar josnic, ci unul extrem de periculos. Un discurs care aruncă România cu cel puţin 10 ani în urmă. Şi asta doar pentru că el şi o mână de penali vor să scape de justiţie şi de răspundere în faţa legii. Ei, reprezentanţii statului mafiot şi agramat, total paralel cu nevoile, năzuinţele şi idealurile românilor. Ei, care doresc să pună stăpânire cu totul pe ţara asta, îngenunchind şi Justiţia.

Culmea un astfel de discurs vine la 28 de ani de la tragicele evenimente din 13-15 iunie 1990, când „golanii” de atunci - „şobolanii” de acum -, oameni care doar aveau o altă opinie decât cea a Puterii deţinute de acelaşi PSD (denumit doar altfel) au fost puşi la punct cu o violenţă extremă, în urma unei operaţiuni soldate cu morţi şi răniţi, care a aruncat România în urmă cu vreo 30 de ani din punct de vedere al democraţiei şi al statului de drept. Şi asta doar pentru ca o mână de comunişti din eşalonul 2 al fostului PCR să-şi consolideze atunci puterea absolută în faţa unui popor încă buimac. Ei, creatorii statului mafiot şi agramat de azi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro