Mergi la conţinutul principal

Start olimpiadelor! Fazele județene au loc în martie

• peste 70 de olimpiade vor fi organizate în acest an școlar, în calendar regăsindu-se și o competiție nou-nouță: Olimpiada de Securitate Cibernetică

 

Începe un nou sezon al olimpiadelor pentru elevii brăileni! Ministerul Educației a publicat calendarul competițiilor de excelență ce se vor desfășura în acest an școlar, peste 70 de olimpiade urmând să aibă loc în lunile următoare.

Deja unele etape pe școală sau locale s-au derulat în luna decembrie 2023 și ianuarie 2024, însă pentru majoritatea olimpiadelor fazele județene se vor organiza în luna martie. Iată cum arată mai exact planificarea concursurilor:

Olimpiada de Limba și Literatura Română (OLLR) – 9 martie etapa pe județ, 7-21 aprilie (Bacău) etapa națională pentru elevii de gimnaziu, 24-28 aprilie etapa națională pentru elevii de liceu (Suceava).

Olimpiada Națională de Matematică – 10 martie etapa pe județ pe județ; 9-12 mai etapa națională pentru clasele V-VI (Vaslui), 2-7 aprilie etapa națională pentru clasele VI-VIII (Vaslui), 2-7 aprilie etapa națională pentru elevii de liceu (Târgu Mureș).

Olimpiada Națională de Fizică – 9 martie faza județeană, 21-26 aprilie faza națională (Brașov).

Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică – 20 aprilie etapa județeană, 24-29 mai etapa națională (Iași).

Olimpiada Națională de Informatică – 17 martie etapa județeană pentru elevii de gimnaziu, 22-26 aprilie etapa naționala (Iași). Pentru elevii de liceu etapa județeană are loc pe 16 martie, iar cea națională în perioada 23-28 aprilie (București).

Olimpiada Națională de Chimie – 23 martie faza județeană, 28 aprilie-2 mai faza națională (Buzău).

Olimpiada Națională de Biologie – 17 martie etapa județeană, 202-25 aprilie etapa națională (Sibiu).

Olimpiada Națională de Istorie – 16 martie faza județeană, 27 aprilie-1 mai faza națională (Brașov).

Olimpiada Națională de Geografie – 17 martie faza județeană. 25-30 aprilie etapa națională (Constanța).

Olimpiada Națională de Limba Engleză - 16 martie proba scrisă pentru faza județeană, 23 martie proba orală, 27 aprilie-1 mai etapa națională (Hunedoara).

Olimpiada Națională de Limba Franceză - 23 martie etapa județeana, 26 -30 aprilie faza națională (Iași).

Olimpiada Națională de Limba Germană modernă - 16 martie etapa județeana, 20-26 aprilie faza națională (Târgoviște).

Olimpiada Națională de Limbi clasice (greacă veche, latină) – 17 martie faza județeană, 25-28 aprilie faza națională (Timișoara).

Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (OLAV) – 16 martie etapa județeană pentru elevii de liceu, aprilie-mai etapa națională (Bistrița și București).

Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus” - 24 februarie etapa județeană, 5-7 aprilie etapa națională (Ploiești).

Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire critică „Tinerii dezbat” -  martie-aprilie etapele județene, iar etapa națională în luna mai la Constanța (încă nu s-a stabilit o dată fixă).

Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori – 18 mai etapa județeană, 26-31 august etapa națională (Râmnicu Vâlcea).

Olimpiada de Securitate Cibernetică - competiție nouă, etapa județană va avea loc pe 2 martie, iar cea națională înttre  22 și 25 mai în București.

Olimpiada de Inovare și Creație digitală (InfoEducație) – 20-26 mai etapa județeană, 29 iulie-3 august etapa națională (Focșani).

Olimpiada Națională de Tehnologia Informației - 13 aprilie etapa județeană, 23-26 mai etapa națională (Slobozia).

Calendarul pentru toate olimpiadele îl găsiți pe site-ul Ministerului Educației, www.edu.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro