Mergi la conţinutul principal

Start la simulare pentru Evaluarea Națională!

• peste 2.600 de elevi de clasa a VIII-a din municipiul și județul Brăila vor susține astăzi, 20 martie, simularea probei de Limba și literatura română, urmând ca mâine, 21 martie, să se desfășoare proba la matematică • rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 29 martie

 

Simularea națională a examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a începe astăzi! Peste 2.600 elevi din municipiul și județul Brăila sunt așteptați la proba de Limba și literatura română, iar mâine, 22 martie, va avea loc proba la Matematică.

La fel ca în anii trecuți, simularea se va organiza la nivelul fiecărei unități de învățământ. Probele îmcep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a) din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor, fiind redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Rezultatele la simularea examenului de Evaluare Națională vor fi comunicate elevilor pe 29 martie. Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.

Reamintim că elevii brăileni au susținut deja o primă simulare a examenelor naționale, organizată în luna ianuarie 2023 de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Astfel, la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale la clasa a VIII-a, promovabilitatea (note peste 5) a fost de 75,90%, în timp ce la Matematică doar 49% dintre elevi au reușit să obțină minim nota 5. La simularea din ianuarie au fost așteptați la examen 2.663 elevi.

În ceea ce privește simularea națională a Bacalaureatului pentru elevii de liceu, probele sunt programate săptămâna viitoare, între 27 și 30 martie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro