Mergi la conţinutul principal

Start înscrieri la pregătitoare!

• de mâine, 3 mai, și până joi, 18 mai, părinții pot completa cererile tip de înscriere • pentru anul școlar viitor, cele mai multe locuri la pregătitoare sunt la școlile “Fănuș Neagu” (cinci clase) și “Mihai Eminescu” (patru clase)

 

De miercuri, 3 mai, se dă startul înscrierilor în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024. Vorbim despre prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, care se va desfășura până pe data de 18 mai.

În învățământul primar trebuie înscriși toți copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023, inclusiv. De asemenea, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2023, înscrierea se face în baza unei recomandări eliberată de unitățile de învățământ de nivel preșcolar sau, dacă nu au frecventat grădinița, în baza evaluării Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brăila.

În ceea ce privește școala la care cei mici pot fi înscriși, părinții pot opta pentru:

1. înscrierea la școala de circumscripție: în această situație, copilul este automat înscris, în baza validării cererii de înscriere;

2. înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție: în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.

Metodologia prevede că părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea, din lipsă de locuri libere.

La nivelul județului nostru, potrivit planului de școlarizare propus, ce poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, cele mai multe locuri sunt la școala Gimnazială ”Fănuș Neagu”, care are alocate cinci clase (110 locuri), la fel ca anul trecut. Urmează Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” cu patru clase (88 locuri), iar câte trei clase (66 locuri) sunt disponibile la Școala Gimnazială ”Mihu Dragomir” (anul trecut au fost patru clase), Gimnazială ”Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială “Ion Băncilăși Liceul de Arte “Hariclea Darclee”.

 

Unde vor avea loc înscrierile?

Cererile-tip de înscriere pot fi completate și validate direct la unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau pot fi completate și online, pe site-ul dedicat. După completarea cererii online părinții trebuie să meargă la unitatea de învățământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

 

Ce acte sunt necesare pentru înscriere?

La înscriere sunt necesare următoarele documente: cererea-tip de înscriere;

copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului; copie și original - certificatul de naștere al copilului; recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul). De asemenea, acolo unde este cazul, pot fi atașate și alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice.

 

Calendarul înscrierilor

- 3-18 mai - prima etapă de înscrieri - depunerea/transmiterea cererilor-tip;

- 31 mai - afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere;

- 6-12 iunie - a doua etapă de înscrieri;

- 15 iunie - afișarea în fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare în a doua etapă.

 

Mai multe detalii despre înscrierea la pregătitoare puteți afla direct de la școli sau pe site-ul Inspectoratului Școlar, secțiunea “înscrierea în învățământul primar”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro