Guvernul a ridicat, ieri, starea de alertă instituită săptămâna trecută, pentru judeţele aflate sub incidenţa codului roşu de vreme rea, printre care s-a numărat şi Brăila. Căderile masive de zăpadă şi viscolul sunt deja de domeniul trecutului, însă guvernanţii le-au solicitat autorităţilor locale să nu ignore pericolul de inundaţii ce ar putea veni odată cu dezgheţul.
Ieri, în judeţul nostru mai se mai lucra pentru deblocarea a doar trei sectoare de drum judeţean: Scorţaru Nou - Kogălniceanu, de pe DJ 202D; Căineni Băi - Plăsoiu, de pe DJ 203A şi Făurei - Surdila Găiseanca, de pe DJ 203S. De asemenea, se lucra pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers ale DJ 221 Cazasu - Romanu - Gemenele. Această şosea s-a numărat printre cele mai afectate de troienele formate de viscol, motiv pentru care, în primă instanţă, utilajele trimise la deszăpezire au reuşit să îndepărteze cu mare greutate zăpada de pe un singur sens de mers. Ieri, pe porţiuni de sute de metri din acest drum încă se circula pe un singur fir, printre "ziduri" de zăpadă de până la 2 metri înălţime. Mai multe utilaje, printre care şi o freză, lucrau pentru lărgirea benzii de mers.
Probleme cu drumuri deszăpezite doar parţial se întâlneau şi pe alte căi de comunicaţie rutieră. De exemplu, pe drumul judeţean 255A, între intersecţia cu drumul naţional 23 Brăila - Focşani şi intrarea în comuna Siliştea, autovehiculele nu puteau trece unul pe lângă celălalt, iar responsabilii cu deszăpezirea nu făcuseră nici refugii din loc în loc, astfel încât maşinile să aibă unde să aştepte până se eliberează drumul pe contrasens. Din acest motiv, la un moment dat se formaseră, două coloane, una care mergea spre comună, iar cealaltă care venea dinspre comună. Neavând cum să treacă unul pe lângă celălalt, cele două şiruri de autovehicule se blocaseră pur şi simplu, aşteptând un utilaj care să vină să lărgească drumul.