Mergi la conţinutul principal

Standul Centrului de Creatie Braila a fost la mare cautare

Ultimele doua week-end-uri au fost extrem de pline pentru Centrul de Creatie Braila, invitat la cea de-a III-a editie a "Tirgului Rustica", desfasurat la Muzeul National de Istorie Bucuresti si la "Tirgul Taranului Roman, desfasurat de Muzeul Taranului Roman si Fundatia Anton Roman. "In fiecare week-end, la Tirgul Taranului Roman sint invitati, din diferite zone etnografice din tara, mestesugari si producatori. Noi am fost invitati cu atelierul de revitalizare a textilelor traditionale. Interesul foarte mare pentru produsele noastre, pe care l-am provocat si datorita mediatizarii, au creat o imagine favorabila preocuparilor Consiliului Judetean Braila si Centrului de Creatie pentru revitalizarea si promovarea mestesugurilor care ne dau identitatea", a punctat directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu.
La cele doua tirguri, reprezentantele Centrului de Creatie Braila au fost tesatoarele Steluta Iancu si Radita Lascu. "Am vindut foarte bine. Dupa ce am aparut la televizor, veneau oameni la tirg si intrebau “unde este standul Brailei?”. In Bucuresti este un cuplu, care tine mortis sa-l anuntam ori de cite ori mergem in Capitala pentru a cumpara produse de la noi. Noi folosim doar fire naturale de bumbac, in, borangic, cinepa si lina, iar oamenii sint atrasi de calitate", povesteste tesatoarea Radita Lascu.
La cele doua tirguri marfa brailenilor a fost vinduta in proportie de 70%. Oferta a fost variata - stergare cu motiv, chindeu, pinza chiriachie, fete de masa, presuri groase, posete. Tesatoarele spun ca s-au dus la tirg cu aproximativ 30 de posete si s-au intors numai cu trei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB