Skip to main content

Stancu vrea vot uninominal la presedintia CJ

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine varianta propusa in cadrul unei recente reuniuni a Uniunii Nationale a presedintilor consiliilor judetene, privind desemnarea celor care ocupa aceste functii prin vot uninominal. Stancu considera ca sint necesare mai multe modificari ale legislatiei privind administratia publica, dar cea referitoare la sistemul de vot este una dintre cele mai importante. "Sintem de acord cu votul uninominal la presedintii consiliilor judetene. S-a comentat insa faptul ca la nivel national se pare ca nu se vrea acest lucru si in interventia mea am subliniat ca este greu ca unii dintre parlamentari sa sprijine asa ceva, pentru ca, in acest caz, ar insemna obligatoriu un vot uninominal si pentru parlamentari. Avem unii parlamentari care au abonament la locurile din Senat si Camera Deputatilor si care se tem ca pe vot uninominal nu si-ar mai gasi locul acolo. E vorba, printre altele si de oameni care au o anumita virsta si despre care de-a lungul timpului presa a scris diverse lucruri. Pe de alta parte, am criticat un lucru care nu mi-a convenit de nici o culoare, si anume sanctionarea migratiei politice, care se face numai in cazul consilierilor, nu si al parlamentarilor, ceea ce nu mi se pare o normalitate. Daca vrem sa facem o regula in Romania, o facem pentru toata lumea, nu votam numai pentru ceea ce ne convine".
Stancu a mai precizat ca s-a discutat si cu privire la modul in care se impart banii in judete, dupa o formula considerata complet nepotrivita: "Incepind de anul acesta, banii pe unitatile administrativ- teritoriale se impart pe o formula care a nemultumit pe multi, deoarece se creeaza niste discrepante majore intre localitati, incurajindu-se unitatile administrativ-teritoriale care nu au strins impozitele locale. Cine nu a strins impozitele locale a luat bani cit carul, si avem exemplu in judetul Braila, comuna Marasu. Ca sa faceti o comparatie, Tichilestiul are 800 de milioane lei si Marasu are 25 de miliarde. Marasu a primit mai mult chiar decit orasul Ianca, ce are 11.000 de locuitori. Este o aberatie si noi am propus un alt sistem de a se distribui banii".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu