Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu a semnat cu minuta lui autorizatiile pentru apartamentele galatenilor

Dupa ce luni, o facea pe Gigi Duru', amenintindu-i cu masuri drastice pe galatenii care vor sa construiasca noi blocuri in zona cartierului Siret, marti, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a trezit pus intr-o postura jenanta, cind primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, a anuntat ca blocurile se vor construi in baza unor autorizatii semnate personal de Stancu. Ca sa nu faca o figura proasta, seful CJ, ca de obicei, a dat vina pe presa, mai exact, pe cotidianul "Obiectiv", declarind ziaristilor galateni ca noi scriem "numai minciuni". Astfel, Stancu s-a facut ca uita, ca el insusi a adus vorba in conferinta de presa saptaminala de la PSD despre problema cartierului Siret. In conferinta, Stancu s-a aratat indignat de faptul ca si dupa ce a primit raspuns de la MinisteruI Internelor si Reformei Administrative - in care se preciza clar ca toate imobilele construite in zona celor 1.000 de ha trebuie sa aiba documente de urbanism de la Braila -, galatenii au continuat sa anunte ca vor mai construi in zona. Mai precis, Stancu s-a referit la anuntul facut de primarul Dumitru Nicolae, privind intentia de a mai construi in cartierul Siret 98 de apartamente, in perioada imediat urmatoare, anunt facut la numai citeva zile dupa ce seful CJ Braila anuntase public continutul adresei primite de la minister. Si tot in conferinta PSD, si tot fara a fi intrebat de vreun ziarist, seful CJ a explicat ca nu accepta ca autoritatile brailene sa fie tratate de galateni ca "Pacalici", si va trece la masuri dure, pentru a-i invata minte pe vecinii de peste Siret. Ceea ce s-a intimplat, probabil, a fost ca, rupind orice legatura cu primarul Galatiului, Stancu nu s-a interesat la acesta daca are sau nu autorizatie semnata de Braila pentru blocurile pe care a anuntat ca le va construi in perioada urmatoare si a inceput sa faca declaratii razboinice. Daca ar fi intrebat, edilul-sef al Galatiului i-ar fi spus probabil ceea ce a anuntat public in urma cu doua zile, anume ca are documente de urbanism semnate chiar de Gheorghe Bunea Stancu, in urma cu mai multe luni. Asa ca, pentru a nu pica iar de Pacalici, Stancu a preferat sa dea vina pe ziaristi, care, vezi-Doamne, ar fi deformat declaratiile sale, el referindu-se, chipurile, la blocurile construite pina acum, fara autorizatie. De ce ar fi avut seful CJ un acces de demnitate acum, cu privire la vechile blocuri, nu intelegem, atit timp cit, de ani de zile, nu l-a chinuit demnitatea; pe aceasta tema el avind mai degraba o atitudine toleranta, stind la discutii interminabile si complet sterile cu autoritatile galatene.
Iata, insa, si comentariile edilului-sef Dumitru Nicolae, ca raspuns la amenintarile lui Stancu, asa cum au fost date unor colegi din presa galateana: "Pentru cele 98 de apartamente care vor fi construite din fonduri ANL s-au obtinut autorizatii de la CJ Braila. Cum vom incepe lucrarile la cele 98 de apartamente, vom da si repartitii galatenilor care se afla pe lista. In ceea ce priveste buletinele, vom lamuri si problema asta".
Totodata, Nicolae a mai declarat ca municipalitatea galateana va mai construi inca 400 de apartamente pentru care se vor solicita autorizatii de constructie tot de la autoritatile din Braila, la ora actuala construindu-se o statie de epurare a apelor menajere care-i va deservi doar pe locuitorii cartierului Siret.
Precizam ca Gheorghe Bunea Stancu a admis ca a eliberat niste autorizatii de constructie, pentru citeva blocuri din cartierul Siret, in urma cu mai multe luni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii