Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stadionul Steaua, bun pentru Liga Campionilor

Stadionul Steaua a trecut inspectia facuta de reprezentantii UEFA in vederea meciurilor din grupa E a Ligii Campionilor, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, fostul secretar general adjunct pe probleme internationale al FRF, Cristian Bivolaru, care insoteste delegatia forului european.
Stadionul din Bulevardul Ghencea indeplineste aproape toate cerintele unei competitii de asemenea nivel, pina la ora primului meci de pe teren propriu, cel cu Olympique Lyon, urmind sa fie puse la punct ultimele detalii.
Oficialii forului european, printre care se numara si fostul jurnalist Florin D. Mitu, acum in stafful de organizare, sint insotiti de fostul secretar general adjunct pe probleme internationale al FRF, Cristian Bivolaru. El a fost, in perioada 1996-2002, director de centru pentru diverse grupari la meciurile din grupele Ligii Campionilor, iar acum conduce o firma de consultanta.
Cristian Bivolaru a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca cerintele UEFA sint indeplinite in mare parte. "Sigur se va juca in Ghencea. Mai sint destule lucruri de pus la punct, dar se vor rezolva", a spus Bivolaru.
O delegatie UEFA si ai firmei TEAM Management AG, partenerul comercial al forului european, a sosit, luni, in Romania, pentru a inspecta stadionul Steaua in vederea meciurilor din grupa E a Ligii Campionilor si pentru a stabili detaliile organizatorice.
Reprezentantii UEFA au avut luni o sedinta de sase ore cu oficialii FC Steaua, iar marti au inspectat stadionul. La precedenta vizita a UEFA, stadionul intrunea 80 la suta din conditiile de organizare a unei partide de asemenea nivel.
FC Steaua a disputat toate partidele din returul sezonului 2005/2006 si din Cupa UEFA pe stadionul National, datorita lucrarilor de amenajare a gazonului arenei din Ghencea, a vestiarelor si a anexelor, care au inceput in luna martie si au costat citeva milioane de euro. In acest moment, gazonul de pe stadionul Steaua este aproape de stadiul optim pentru joc, fiind irigat continuu de aspersoare. Sub gazon a fost montata o instalatie de incalzire electrica, a fost refacuta instalatia de sonorizare, au fost delimitate noi locuri de parcare, iar bancile de rezerve, facute din plexiglas de culoare albastra, sint realizate sub nivelul gazonului. De jur imprejurul terenului a fost montata o suprafata de iarba sintetica.
Steaua Bucuresti va juca primul meci din acest an pe stadionul din Bulevardul Ghencea la 23 septembrie, in etapa a IX-a a Ligii I, impotriva formatiei Gloria Bistrita. Meciul cu Rapid, programat in 17 septembrie, in etapa a VII-a, se va disputa, astfel, tot pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", desi initial se dorea ca aceasta sa fie prima partida a Stelei la revenirea in Ghencea. Steaua va disputa pe stadionul din Bulevardul Ghencea toate meciurile pe teren propriu din grupa E a Ligii Campionilor: cu Olympique Lyon la 26 septembrie, cu Real Madrid la 17 octombrie si cu Dinamo Kiev la 21 noiembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii