Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spre deosebire de Bunea Stancu, Moscova crede in biblioteci!

Primarul Moscovei, Iuri Lujkov, a propus inlocuirea celor 2.000 de
cazinouri din capitala rusa cu biblioteci sau sali de lectura, s-a precizat pe site-ul oficial al Primariei Moscova. Initiativa a fost adoptata dupa ce o publicatie a aratat ca in Rusia exista o librarie la 60.000 de locuitori, spre deosebire de alte tari, precum Germania, unde exista o librarie la 10.000 de locuitori.
Era si cazul ca rusnacii sa-si dea seama ca cititul este o activitate
care face bine la creieri si ca oamenii se pot distra si stind la o
masa, nu numai la o ruleta, unde mai mult pierzi ce ai cistigat decit
cistigi ce ai pierdut. Cu toate astea, nu-i vad pe rusnaci ingramadindu-se in biblioteci, decit daca acestea vor fi prevazute cu rafturi si cu o tejghea la care lumea sa poata comanda orice carte doreste. Pot exista volume la litru, la jumatate, depinde ce-si doreste rusnacul. Problema cu aceste biblioteci este ca dupa ce ai terminat tot de citit nu mai esti in stare sa articulezi nici un cuvint. Poti doar sa te sprijini de un stilp si sa te intrebi retoric "Ce se-ntimpla?", ca si cum s-ar grabi cineva sa-ti raspunda.
P.S. Abia acum, dupa ce am terminat de scris textu' asta, am realizat cit de in urma este Braila fata de Moscova. La noi, nenea Bunea Stancu vrea sa transforme toate bibliotecile in cazinouri si toate cantinele de liceu in biblioteci!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii