Mergi la conţinutul principal

Spor de 15% la salariu, pentru "conditii vatamatoare" la Centrul Judetean pentru Conservarea Culturii

Cea mai mare parte a salariatilor Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii beneficiaza, in acest an, de sporuri la salariu pentru "conditii vatamatoare". Mai concret, 27 de salariati, in frunte cu directorul Maria Puscaciu, beneficiaza de sporuri intre 4 si 15%, la salariu, pentru ca le-ar fi pusa sanatatea in pericol, in activitatile lor de conservare sau promovare a culturii. Pe linga acestia, mai exista un singur salariat, care se dovedeste imun la virusii periculosi ai culturii, si care nu are parte de astfel de sporuri, acesta fiind un biet referent de gradul I, de la compartimentul Asezaminte culturale, arta neprofesionista. Cel putin asa arata organigrama si statul de functii ale Centrului, aprobate recent de Consiliul Judetean.
Contactata telefonic, pentru a ne explica ce pericole ii pasc pe subordonatii sai, ca sa fie recompensati cu aceste sporuri, directorul Maria Puscaciu ne-a explicat ca este vorba despre spor pentru lucrul cu calculatorul. "Este vorba despre faptul ca lucram foarte mult pe calculator. La noi toata lumea lucreaza cu calculatorul, se fac afise, corespondenta obisnuita, se lucreaza si pe copiator. Se lucreaza multe ore pe zi, cu calculatorul, si avem dreptul la aceste sporuri".
La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ne-a confirmat ca este vorba despre un spor pentru lucrul cu calculatorul, acordat in baza legii.
Mentionam ca, prin bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs , s-a aprobat pentru directorul institutiei un salariu de baza de 1.428 lei, la care se adauga o indemnizatie de conducere de 714 lei, un spor de 15%, ca salariu de merit si un altul, tot de 15%, pentru conditii vatamatoare. Cu alte cuvinte, pentru ca este supusa pericolului conservarii computerizate a culturii, directorul centrului incaseaza lunar, in plus, la salariu, 214 de RON.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu