Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spor de 15% la salariu, pentru "conditii vatamatoare" la Centrul Judetean pentru Conservarea Culturii

Cea mai mare parte a salariatilor Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii beneficiaza, in acest an, de sporuri la salariu pentru "conditii vatamatoare". Mai concret, 27 de salariati, in frunte cu directorul Maria Puscaciu, beneficiaza de sporuri intre 4 si 15%, la salariu, pentru ca le-ar fi pusa sanatatea in pericol, in activitatile lor de conservare sau promovare a culturii. Pe linga acestia, mai exista un singur salariat, care se dovedeste imun la virusii periculosi ai culturii, si care nu are parte de astfel de sporuri, acesta fiind un biet referent de gradul I, de la compartimentul Asezaminte culturale, arta neprofesionista. Cel putin asa arata organigrama si statul de functii ale Centrului, aprobate recent de Consiliul Judetean.
Contactata telefonic, pentru a ne explica ce pericole ii pasc pe subordonatii sai, ca sa fie recompensati cu aceste sporuri, directorul Maria Puscaciu ne-a explicat ca este vorba despre spor pentru lucrul cu calculatorul. "Este vorba despre faptul ca lucram foarte mult pe calculator. La noi toata lumea lucreaza cu calculatorul, se fac afise, corespondenta obisnuita, se lucreaza si pe copiator. Se lucreaza multe ore pe zi, cu calculatorul, si avem dreptul la aceste sporuri".
La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ne-a confirmat ca este vorba despre un spor pentru lucrul cu calculatorul, acordat in baza legii.
Mentionam ca, prin bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs , s-a aprobat pentru directorul institutiei un salariu de baza de 1.428 lei, la care se adauga o indemnizatie de conducere de 714 lei, un spor de 15%, ca salariu de merit si un altul, tot de 15%, pentru conditii vatamatoare. Cu alte cuvinte, pentru ca este supusa pericolului conservarii computerizate a culturii, directorul centrului incaseaza lunar, in plus, la salariu, 214 de RON.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii