Mergi la conţinutul principal

Spectacolul hoţilor şi ouăle proştilor

Aţi văzut spectacolul făcut de fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, la DNA, împreună cu bunica de 90 de ani, citată pentru a fi audiată ca martor în dosarul nepoatei? Aţi văzut „şoul” făcut şi de nepoată, şi de bunică, cum le chinuie lor familia procurorii anticorupţie? „Am venit de acasă să văd ce a făcut DNA, că mi-a nenorocit copilul. DNA şi-a bătut joc de copilul meu. Vreau să-i văd la puşcărie, spunea bunicuţa, la intrarea la DNA.

Bunicuţa - femeie simplă, de la ţară - poate nu prea ştie cum stau lucrurile. Probabil nu ştie că DNA o acuză pe fosta şefă a AEP că a luat şpăgi de nişte sute de mii de euro. Poate nu ştie că, pe numele ei, nepoţica i-a trecut nişte imobile prin Voluntari. Poate nu ştie nici că, în caz de imposibilitate de a se deplasa, putea face o cerere în acest sens către DNA.

De fapt, pare că nepoţica a vrut să defileze cu bunicuţa prin faţa DNA, să arate cât de nenorociţi sunt procurorii anticorupţie, care-i hărţuiesc bunica de 90 de ani. Spectacolul prinde la populime - „N-ar fi putut să o audieze acasă?”. Nu, n-ar fi putut, noul Cod de Procedură Penală - votat de penalii din Parlament - nu mai prevede această posibilitate. Şi, la urma urmei, de ce să nu o citeze procurorii pe bunicuţă? Poate că bunicuţa ştia toate acele lucruri despre nepoata sa şi atunci ar putea fi complice. Dacă Vişinescu poate sta în puşcărie la 92 de ani, o bunicuţă de 90 de ani de ce n-ar putea fi citată pentru o audiere într-un caz în care se vorbeşte de şpăgi de sute de mii de euro transferate în proprietăţi pe numele ei? Dar „şoul” pare să fi plăcut multora, este?

Dar de spectacolul făcut de aghiotanţii întâiului condamnat al PSD şi al ţării, Liviu Dragnea, la Înalta Curte, unde este judecat într-un alt dosar, ce ziceţi? V-a plăcut spiritul civic al lui Codrin Ştefănescu şi al pesediştilor de nădejde dintr-un clan interlop? V-au plăcut „eroii de la Revoluţie”, care au venit să-l apere de Dragnea? Sau aţi înţeles că, de la un cap la altul, este vorba despre o gaşcă de golani care conduce ţara asta? V-aţi prins că sunteţi, cu toţii, la mâna unor golani şi nimic mai mult, conduşi de un infractor condamnat?

Dar despre teoria oului din gospodăria ţăranului, din cauza căruia statul pierde 50 de bani, pentru că sare direct în cratiţa gospodarului şi nu trece prin circuitul fiscalizat, teorie emisă de Varujan Vosganian, aţi auzit? Da, acel Varujan Vosganian, de la ALDE, fost ministru al Economiei şi un penal scăpat de dosar de colegii săi parlamentari.

Dar pe Tăriceanu, liderul ALDE, care guvernează ţara umăr la umăr cu Dragnea, l-aţi auzit vorbind despre cum ajunge România groapa de gunoi a rablelor auto din Europa? Asta deşi fix coaliţia de guvernare din care face parte a eliminat orice formă de taxare a autovehiculelor poluante. Ce credeţi, cât mai durează până la o nouă taxă de mediu? Dar l-aţi auzit pe acelaşi Tăriceanu cum crede că el are toată legitimitatea de a face orice - o legitimitate dată de votul poporului -, deşi partidul său a fost votat de fapt de doar 3% dintre alegători?

Dacă i-aţi văzut şi auzit pe toţi cei de mai sus, dacă i-aţi auzit pe alde genunche, olguţe, rovane, codrini şi pe toate specimenele care vă conduc şi dacă vă revoltă ceea ce spun şi ce fac, poate data viitoare nu mai votaţi cu analfabeţii, cu hoţii, cu mincinoşii şi cu toţi golanii. Sau măcar poate data viitoare votaţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro