Mergi la conţinutul principal
Invitație la teatru!

Spectacolul “Harper Regan” - “O poveste care ține de geografie. O geografie psihologică”

• asta spune regizorul Vlad Massaci despre “Harper Regan”, cel mai nou spectacol montat de acesta la Teatrul “Maria Filotti” • reprezentația este programată sâmbătă, la Sala Mare • în acest weekend, iubitorii de teatru pot vedea și spectacolele “Fii cuminte, Cristofor!” și “Naufragiat”

 

“Povestea lui Harper Regan este o poveste care ține de geografie. O geografie care nu se studiază nicăieri și despre care nu s-au scris tratate – o geografie psihologică. Asta spune Vlad Massaci despre cel mai nou spectacol pe care l-a montat la Teatrul “Maria Filotti” din Brăila - “Harper Regan”. Un spectacol despre familie, dragoste, iluziii, care poate fi văzut sâmbătă, 11 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare.

“Harper Regan călătorește în afara vieții ei adunate în cei patruzeci și cinci de ani trăiți. O odisee care durează doar trei zile, dar care pare lungă de douăzeci de ani la capătul căreia află că viața poate deveni o rețea fină de minciuni în mijlocul căreia omul se sufocă. Așa că, Harper Regan se hotărește să nu mai mintă. Mai ales, să nu se mai mintă pe sine. Iar hotărîrea asta poate fi un nou început, o regăsire de sine”, mai spune regizorul spectacolului.

Traducerea piesei “Harper Regan” aparține lui Andrei Covaciu; scenografie, universul sonor și conceptul video – Andu Dumitrescu, iar din distribuție fac parte actorii Mihaela Trofimov (Harper Regan), Alin Florea (Elwood Barnes/ James Fortune/ Duncan Wooley), Nicholas Cațianis (Tobias Rich), Blanca Doba (Sarah Regan), Liviu Pintileasa (Seth Regan), Narcisa Novac (Justine Ross), Ciprian Chiricheș (Mikey Nestor), Emilia Mocanu (Alison Wooley) și Adelin Ilie (Mahesh Aslam).

Bilete pot fi achiziționate online, pe site-ul www.blt.ro, sau de la Agenția teatrală, telefon 0239.613.969.

 

Vineri - “Fii cuminte, Cristofor!”, duminică - “Naufragiat!”

Acestea sunt titlurile spectacolelor care completează programul din acest weekend al Teatrului “Maria Filotti”.

“Fii cuminte, Cristofor!”, de Aurel Baranga, regia Marcel Turcoianu, se joacă de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”. O comedie spumoasă, scrisă după regulile teatrului bulevardier, care dezbate, cu umor și ironie, o temă mereu actuală: (ne)fericirea conjugală. Piesa a fost scrisă în 1964, iar autorul Aurel Baranga învelește drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă, abordează tema perenă a familiei și a încercărilor prin care trec partenerii atunci când armonia începutului este erodată de trecerea anilor.

Distribuție - Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron și Marcel Turcoianu, scenografia - Raluca Polea.

“Naufragiat - Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac, se joacă la Sala Mare, publicul având ocazia să se (re)îndrăgostească de teatru. “Un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționeză un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație”, după cum afirmă regizorul Andrei Huțuleac.

Distribuția: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș. Traducerea - Corina Moise, scenografia - Maria Nicola, light design - Lucian Moga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro