Mergi la conţinutul principal

Spectacole pentru toate gusturile, în weekend, la Teatru!

• vineri se joacă 8 “Femei”, spectacolul fiind sold-out • bilete mai găsiți însă pentru spectacolele de sâmbătă - “Vițelul de aur”, respectiv duminică - “Bădăranii”

 

Primul weekend din luna februarie aduce spectacole de teatru pentru toate gusturile!

Vineri, 3 februarie, la Sala “Bujor Macrin” a Teatrului “Maria Filotti” se joacă “8 Femei”, de Robert Thomas (după versiunea românească de Constanța Trifu și Mihai Berechet), regia Radu Nichifor. La această reprezentație toate biletele s-au epuizat rapid, dovadă că la aproape 15 ani de la premieră, “8 Femei” rămâne unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul teatrului. Cei care îl vor vedea vineri pentru prima dată vor descoperi o comedie polițistă care urmează structura clasică a romanelor în stilul Agathei Christie, în care distribuția este exclusiv feminină: Monica Ivașcu, Ramona Gângă, Elena Andron, Emilia Mocanu, Cătălina Nedelea, Flori Popa, Narcisa Novac și Iulia Vasilescu.

Chiar dacă la acest spectacol toate biletele s-au vândut, sâmbătă, 4 februarie, puteți vedea spectacolul “Vițelul de aur”, de Ilf și Petrov, dramatizare Eugen Gyemant, regia Radu Iacoban. Piesa se joacă de la ora 18.00, la Sala Mare, iar spectatorii vor descoperi o comedie cu dimensiuni tragice, care prezintă povestea lui Ostap Bender, un erou a cărui unică și tragică vină este aceea că s-a născut în țara greșită (Rusia). Într-o perioadă dominată de forța restrictivă a comunismului, în care personajele noastre se abat cu îndârjire de la spiritualitate, totul se rezumă la materialitate. Astfel, prin fuziunea dintre inspirația comică a situației și un deznodământ tragic, protagonistul și inadaptatul Ostap Bender devine miza unui joc al sorții.

Distribuție: Nicholas Cațianis, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Liviu Pintileasa, Vlad Volf, Adrian ștefan și Ciprian Chiricheș. Scenografie - Tudor Prodan, light design - Bogdan Gheorghiu, sound design - Aida Sosic, asistență de regie și mișcarea scenică - Blanca Doba.

Un alt spectacol la care încă mai găsiți bilete este cel de duminică, 5 februarie - “Bădăranii” de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău, o comedie clasică în trei acte care reunește comportamentele a trei bărbați “cu toane”, al căror scop este de a arăta cine este stăpânul în casă. Atitudinea umilă a soțiilor în fața bărbaților lor reprezintă o temă centrală, în jurul căreia întreaga acțiune gravitează pe parcursul celor două ore. Însă, contrar așteptărilor, femeile întorc roata destinului, preluând autoritatea în familie. Așa că, în finalul piesei ne vom întâlni cu bădăranii deveniți “mielușei”.

Spectacolul este programat la ora 18.00, la Sala Mare, iar din distribuție fac parte actorii Marcel Turcoianu (Lunardo), Cătălina Nedelea (Margarita), Ramona Gîngă (Lucietta), Zane Jarcu (Simon), Monica Ivașcu (Marina), Corina Georgiana Borș (Donafelice), Dan Moldoveanu (Canciano), Alin Florea (Maurizio), Adrian ștefan (Filippetto) și Silviu Debu (Contele Riccardo). Alte roluri: Ioana Dragu, Ionel Spălatu. Regia artistică, adaptare și ilustrație muzicală - Petru Vutcărău, scenografia - Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, traducerea - Sică Alexandrescu, coregrafia - Gelu și Dana Baciu.

Așadar, dacă vă e “poftă” de o porție de teatru, bilete găsiți pe platforma blt.ro sau la agenția teatrală. Tot pe platforma blt.ro găsiți programul tuturor spectacolelor din luna februarie, astfel încât să vă puteți procura bilete din timp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro