Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacol total pe Esplanada al elevilor de la Scoala de Arte "Vespasian Lungu"

Elevii de la Scoala Populara de Arte si Meserii "Vespasian Lungu" au sarbatorit Ziua Europei cu un amplu spectacol sustinut pe Esplanada Dunarii, in prezenta a citorva sute de braileni, care iesisera la aer liber. Spectacolul "Europa Unita" a debutat cu elevii clasei de dans sportiv care au dansat pe ritmuri vieneze si a continuat, in aceeasi nota distincta cu elevii de la clasele de pian si canto clasic. Brailenii au putut audia piese celebre cintate la pian de Irina Buleac, Andreina Tabac, Monica Dorofte, Sabina Constantin, de la clasa profesorului Mircea Petrescu, Astrid Filipoiu, prof. Eduart Petrescu si Mihai Racoreanu, prof. Raluca Ciuca. Muzica de pian a fost impletita cu interpretari clasice ale elevilor de la clasa de canto a profesoarei Mariana Iordache: Georgiana Orasanu, Silvia Paunel si Nicusor Florin Ciubota. Acestia s-au constituit si intr-un trio pentru interpretarea unui fragment din celebra opera "Don Giovani" de Mozart. La orga electronica a interpretat Ovidiu Andrei. Ritmurile si muzica speciala de dans de societate au revenit pe scena de pe Esplanada odata cu o noua reprezentatie a elevilor de la clasa de dans indrumati de instructorul Paula Stoia. Acestia au atras ca un magnet privirile admirative ale spectatorilor care, la fiecare aparitie a micutilor dansatori, au tinut sa stea cit mai aproape de ringul de dans pentru a-i urmari. A urmat trupa de dans "Lyl Style", instructor Liliana Stan. Si aceasta a avut o prestatie reusita, la final, primind aplauze sustinute din partea publicului.

Programul artistic s-a prelungit pina la lasarea serii

Spectacolul a continuat cu succes alaturi de grupul intitulat "Folckistii cu trabant" de la clasa de chitara a profesorului Florin Lazar, dupa care a venit rindul elevilor de la clasa de muzica usoara sa arate ce au invatat. Ana Maria Ciurea, Gabriel Cange, Daniela Androne si Lina Cojocari, Ciprian Tudorache, Iulia Burca si George Ion Tudor, toti de la clasa prof. Andriana Toma si-au dovedit calitatile vocale interpretind piese din repertoriul romanesc si international. Melodii celebre pe gustul publicului au cintat si Mariana Veronca Stoian, Doralina Folea, Andreea Pintilie, Ramon Ionut Ermeneanu, de la clasa de muzica usoara a profesoarei Mariana Iordache. Programul a continuat cu dans pe ritmuri mai antrenante care au facut, din nou, deliciul publicului de pe Esplanada, care a aplaudat fiecare evolutie. Aproape de lasarea serii pe scena a urcat tinarul si talentatul baterist Alexandru Musat, de la clasa profesorului George Romeo Bunea. Dupa solo-ul sau de percutie a urmat trupa de dans modern "Hot Flavor" cu o coregrafie pusa la punct de instructorul Liliana Stan. Andrei Ene, elev la clasa de chitara a prof. Florin Lazar a interpretat o piesa din repertoriul formatiei "Phoenix", iar in incheiere, brailenii prezenti inca pe Esplanada s-au delectat cu muzica interpretata de formatia vocal-instrumentala a Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" formata din elevii Adrian Mihaila si Leonard Iorgumescu si coordonata de profesorii George Romeo Bunea, Cristian Sonea si Florin Lazar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii