Mergi la conţinutul principal

Spărgătorii de seminţe au năpădit Brăila

• autorităţile locale au pierdut complet controlul asupra situaţiei, după ce primarul Dragomir se lăuda, la început de mandat, că va avea toleranţă zero în această privinţă • chiar dacă dă câteva amenzi, de 50 sau 100 de lei în fiecare săptămână, Poliţia Locală pare a fi scoasă din joc

 

Autorităţile brăilene au pierdut la scor meciul cu spărgătorii de seminţe care murdăresc cu obiceiul lor mârlănesc diverse zone din oraş, în special pe cele de promenadă. Dovadă despre amploarea fără precedent a fenomenului şi a neputinţei celor ce-ar trebui să îl combată stă o fotografie făcută, luni dimineaţă, de un brăilean, în zona scărilor pictate de la Grădina Mare. Acolo trona ditamai grămada de coji de seminţe, alături de sticle de suc şi cutii de bere golite. “Nişte JEGURI” - a scris brăileanul indignat, la adresa celor care au spart kilogramele de seminţe, cel mai probabil în gaşcă, fără să le pese de mizeria lăsată în urma lor.

Reamintim că, în vara anului trecut, imediat după ce şi-a preluat mandatul, primarul Marian Dragomir le-a declarat război spărgătorilor de seminţe, anunţând că a dat dispoziţie Poliţiei Locale să fie mult mai drastică cu aceştia şi, pe lângă faptul că le dă amenzi, să îi şi filmeze, făcând apoi publice filmuleţele respective. Până acum, însă, astfel de materiale video nu prea au fost făcute publice. Nu se poate spune, totuşi, că Poliţia Locală nu i-a amendat pe cei prinşi în flagrant. Săptămânal, în buletinele de presă emise de această instituţie se face referire la două - trei sancţiuni aplicate spărgătorilor de seminţe. Sancţiunile de 50, maxim 100 de lei, se dovedesc, însă, fără efect, iar fenomenul continuă să ia amploare.

Pe de altă parte, unii brăileni sunt de părere că Poliţia Locală nici nu prea îşi dă interesul să protejeze zonele de promenadă ale oraşului. “Au pus gheretele acelea de termopan în Grădina Mare, în Piaţa Traian sau Parcul Monument, şi mai mult stau în ele decât patrulează pentru a da amenzi. Deranjant este şi faptul că au pus şi perdele la gheretele alea, încât nici nu vezi dacă e cineva înăuntru sau nu. Dacă vrei să apelezi la un poliţist local trebuie să îţi lipeşti nasul de geam, că altfel nu îţi dai seama dacă ai cui să te adresezi”, ne-a sesizat la redacţie un brăilean care ne-a solicitat să îi păstrăm anonimatul. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro